Tänään oltiin koko porukka valmennettavana. Friidan piti olla pääosassa näistä kahdesta, toisin kävi. Neiti eläin oli taas sillä tuulella et EVVK, seuraa itte jos huvittaa, minen ainakaan tee mitään. Lelut ei kiinnostanu (paitsi ne jotka oli Katilla) namit on ihan hyviä, mut ei niitten eteen viitti kauheesti innostua. Pikku tauko vois ehkä olla tokoilussa paikallaan, josko sillä vaikka saatas hommiin taas tekemisen meininkiä. Yritetään nyt kuitenni ensin ottaa ne konstit käyttöön ku keinot on jo loppunu. Palkataan lelulla sillon ku leikityttää, treenit tosi pienissä pätkissä. Namilla palkatessa, liikkeen jälkeen kehut ja karkuun johonki suuntaan palkan saa vasta ku jaksaa innostua edes vähän. Palkataan agiliitelyllä, parin askeleen seuraamisia esteitten välissä, vapautus esteelle.
Paikallaolosta nousi syömään pupunpapanoita! Hyppy sentään meni hyvin, hyppäs ekalla käskyllä ja maltto seisoa sivu-käskyyn asti, tässä ei mitään ongelmaa.

Vega sai heti alkuun kehut rauhallisuudesta ja keskittymiskyvystä, Päivi meinas et siitä saattaa isona tulla tosikko, toivottavasti ei tuu kyllä tuo yks riittää.
Opeteltiin perusasentoa, joka on jo ihan hyvä, liikkeelle lähtöä ja seuraamista. Liikkeelle lähdössä ihan pieniä askeleita, koko ajan ohjataan namilla. Seuraaminen liikkeessä opetellaan erikseen lelun tai namin kans. Kun nämä kaks erikseen sujuu liitetään pikkuhiljaa käskyt ja yhdistetään liikkeet kokonaisuudeksi.
Aloteltiin kaukokäskyjä, tätä opetellaan kaikessa rauhassa muutamana iltana viikossa sisällä. Keskityttiin asentojen vaihtamistekniikan opetteluun, vähän oli inhottava mennä märkään kylmään maahan maate, mut meni kuitenni aika nätisti. Maate mennessä koira "niiaa" eli etupää ensin ni pysyy takakintut kohillaan. Maasta seisomaan noustaan "hissinä", istumaan  noustessa käsi ylös ja taakse samoin seiso-istu. Tästä on molemmille koirille hyötyä, osaa Friidallekki opettaa alusta asti oikeen asennon vaihdot. Käskyiksi Päivi kehotti valitsemaan erit mitä on normi käskyinä, koska tekniikka asentoon menossa on eri kuin esim normi istumisessa.
Lopuksi Vega otti pari luoksetuloa, hyviä neuvoja tuli eteen istumisen opettamiseen. Luoksetuloja on niin monenlaisia että tarttee alkaa kehitteleen käskyjä niihinki valmiikis. Tänne käsky on molemmilla jo sellanen lähelle tulo käsky, pitäs Friidallekki tokoon keksiä uus käsky nyt ku alkaa avon luoksetuloa opetteleen.

Molempien kans yhteis ohjeena kaikkeen oli, et leiki paljon! Varsinki pennun kans, ettei siitä tuu sitä tosikkoa. Friidalle vois kokeilla kosketuskeppiä, ton meidän motivoini ongelman takia, tai sitte laitetaan vaan ohjaaja vaihtoon..