Sunnuntaina maneesilla ja eilen Tupoksessa oli sama teema, valssit. Maneesilla harjoteltiin ihan normaalia valssia, ratapätkässä oli esteitä het vaikka kuin paljon ja melkeen joka toisessa välissä valssattiin. Friidu meni hienosti, ekalla kierroksella oli ehkä vähän laajoja kaarroksia ohjaajan hitaudesta ja liian pienistä käpälistä johtuen. Toisella kerralla osasin jo huiskia käsiä vähän kauemmas ja kääntyilläkki ihan ajoissa. Tyytyväinen oon koiruuten tässä harjotuksessa.
Itekseen mentäviä harjotuksia oli kaks. Toisessa pujottelua renkaalta, pussilta ja keinulta, vaatii vielä hiomista tuo mein pujotelemine, mut kyllä se pikkuhiljaa alkaa sujumaan.
Toinen itsenäinen harjotus oli aitakiemuraa, meillä jäi vähän puolitiehen tää kuvio. Neiti hyppäs jotenki ihmeen vinosti yhen aidan, tuli alas numeroämpäreiden päälle ja tais vähän satuttaa tassua ku vinkas aika pahasti. Siihen loppu meijän hypelyt, ei kuitenkaan aristanu mistään kohtaa eikä ontunu ku käytiin pikku kävelyllä. säikähyksellä selvittiin onneks.

Vega oli kans mukana, sai käydä kattelemassa vähän maneesia ja pussiin tutustuttiin kans. Kati piti pussin suuta muutaman kerran auki, ei ongelmia. Kerran tais mennä sillainki että pussi oli kiinni, Kati kurkkas pussin suusta ja laski sen sitte alas, eipä paljo menoa hidastanu, reipas poika =)
Pitihän sielä vähän tottistellakki, sivulle tuloa, seuraamista ja seisomista hyvässä häiriössä. Hienosti meni.
Kotitokoiluissa on välillä alkanu tarjoamaan maahan menoa kun ilman apuja pyytää sivulle, mistäkähän moinen johtuu? Muutaman kerran tulee ihan oikeen ja sitte yhtäkkiä saattaaki mennä sivulle maate. Pitää varmaan vielä näyttää käsimerkkiä aluksi että hoksaa mistä on kyse.

Tupoksessa tuli ihan uudet valssikuviot, Jennykäännös, eli yhdenkäden valssi. Pikkusen oli itellä sisäistettävää tässä hommassa, mut kyllä se lopussa jo meni vähän sinne päin, melkeen ainaki. Koira ohjataan koko esteen ajan samalla kädellä, eli otetaan esteeltä vastaan vastakkaisella kädellä. Eka pätkä meni ihan ketuille, ei onstunu ei, toisella kerralla kun saatiin mennä miten haluttiin, meni jennyä ja tavis valssia sekasin. Toisella pätkällä meni jo enemmän sinnepäin, kyllä sen vielä oppii. Koiruus oli loistava, kertaakaan ei tarttenu käydä emäntää komentamassa tällä kertaa. Tosin lelukaan ei kelvannu, namina kun oli hirviön kieltä. Kait se syöminen rauhottaa..
Ihan uutena esteenä meillä oli okseri, kyllähän esteitä hypitään, mutta mikäs kumma se tollanen pitempi korkee hyppy on. Sitä sitte muutamaan kertaan harjoteltiin, ja alko sujumaan. Samaten otettiin sitte sarjaeste, maxi koirilla esteiden väli 4m. Tarkkana saa ohjauksen kans olla ettei toinen rima tuu alas, yhtään ei passaa vedättää. Kivasti meni taas treenit, nyt pitäs saaha aikaseks ilmottua koirus OKKlle ja johki muuallekki vois lähtä..

Vega alottaa eilisten tupostreenien innoittamana kaiken maailman ohjauskuvioiden kuivaharjottelun. Ois voinu alottaa jo paljo aikasemmin, mut ku.. Nyt pitää ottaa ittee niskasta kiinni ja alkaa tekeen sen kans jotaki, pääsee sitte isona helpommalla.