Hetki on taas viime päivityksestä kulunut, ollaan me treenattu tässä välissäki. Pentukurssi tuli vedettyä, kivoja koirakoita ja oppivaisia ohjaajia. "Loppukokeestaki" kaikki suoriutu kunnialla.
Viimeviikolla ehti talviki jo kävästä kylässä, just sopivasti Kajaanin reissulle.. Nyt on taas pimeetä ja märkää ku lumet läks.

Friida kävi lauantaina pitkästä aikaa kisaamassa agilityä Kajaanissa. Keli oli karmiva, vähällä oli ettei koko reissu jääny tekemättä ku Kati meinas alkaa hannariksi. Kuitenni hyvä reissu lopulta, kannatti lähtä. Ekana aamulla oli agirata, ihan kivalta näytti, ja kivasti meniki. Tosi tyytyväinen oon koiraan tällä radalla, nollaa tehtiin toiseks vikalle esteelle asti, loppusuoralla oli puomi ja kaks aitaa. Alastulon varmistelu ja siitä liian säpäkkä lähtö tiputti tokavikan aidan. Ei se mitään, muuten oli hieno rata! Toisena oli hyppäri. Pari mutkapaikkaa oli radalle piilotettu. Tää meni het alusta itellä säheltämiseks, alkusuoran päässä päästin neitin selän taakse, mut ihme pelastuksella hyppäs kuitenki. Muurin ohi vedin ihan pöljästi, noista parista töpistä Friidu sitte hermostu ja otti toisen kiellon ku piti käydä emäntää komentamassa. Loppu rata meni sitte hyvin ku sai paineet purettua..

Sunnuntaina alotettiin talvikausi Ruukissa. Eka harjotuas meni pienillä korjauksilla ihan hyvin. Vauhtia oli ainaki tarpeeksi, vähempiki ois riittäny. Emäntä sai (taas) läksyksi opetella juoksemaan ja leviteleen käpäliä vähän enemmän. Saapa nähä millon oikeesti alotan sen juoksemisen, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.. Toinen harjotus meniki sitte jotenki kokonaan plörinäksi, en tiiä mikä siinä mätti.
Tokoilu on vähän ollu tauolla. Muutaman kerran otettiin käpiksessä agi-palkalla ennen tai jälkeen pentukurssin. Vähän jotain pientä aina välillä, jos vaikka ois tauon jälkeen vähän lisää intoa tekemiseen.

Vega alotti eilen tokotreenit Katrin valvonnassa. Treeniseurana oli Tito ja Alma. Paikallaoloa, maahanmeoa, seisomista ja seuraamista aloteltiin. Maahanmeno ja sielä pysyminen oli koko porukalla vähän hakusessa aluksi ku maa oli märkä ja kylmää. Almahan kyllä sitte kuitenni oli ihan pro näihin kakruihin verrattuna =) Hyvin Vegaki maltto pysyä paikalla älillä vaikka kiertelin ympärillä. Seisomista harjoteltiin ensin ihan paikallaan, meillähän sitä ei vielä oo otettukkaan ollenkaan. Tosi hyvin hokas mistä on kyse, päästiin jo liikkeestäki pysäyttään pari kertaa. Seuraaminenki meillä on vielä ihan alussa, opeteltiin liikkeelle lähtöä ja perusasentoon tuloa ilman käsimerkkiä. Välillä osaa tosi hienosti, välillä jää miettimään et mitäs tässä oltiinkaan tekemässä.
Ihanasti tuolla kakaralla on tekemisen intoa, ja vielä sitä mun kans tekemistä. Kaverit ei kauheesti kiinnosta sillon ku mun kans tehään töitä. Alussa ois kovasti ollu Alman luo menossa, noi ku on aikas hyvää pataa noi kakarat ;-)

Huomena ois Friidan tupostelut ja perjantaina hierontaa, saas nähä mistä ollaan jumissa tällä kertaa.