Tänään käytiin Antinkankaan koululla tokoilemassa Papun kans. Tarkotus oli treenailla koulun parkkipaikalla, sattu vaan oleen joulujuhla ilta ja parkkikselle alko lappamaan autoja, mutettiin sitte koulun pihalle kunnon häiriöön treenaamaan.

Friida alotti kaukoilla, istu-maahan vaihtoja tehdään n.metrin matkalta jo ihan hyvin. Ekassa istumaan nousussa melkeen aina liikkuu pari senttiä, muuten pysyy paikallaan, vois kohta alkaa lisään matkaa. Luoksetulon pysäytystä kokeilin nyt ensimmäistä kertaa ulkona, ei lähe kauheen vauhdilla, pysähtyy muutaman askeleen viiveellä. Tässä käytin takapalkkausta, vois kokeilla lelulla tai purkilla, josko toimis paremmin. Läpijuoksussa pitiki sitte antaa kaks käskyä ennen ku lähti tulemaan ollenkaan, tarttee vähän vahvistaa noita käskyjä. Paikallaolossa oli tosi hyvää häiriötä, joulujuhlaan meneviä lapsia pihalla koko ajan ja Vega muutaman metrin päässä narussa, hyvin pysy. Maahanmeno ja seisominen molemmat hyviä, seuraamis pätkätki oli hyvin kuulolla vaikka sitä häiriötä tosiaan oli..

Vegan kans aloteltiin myös kaukoilla, pennulla matka on puolisen metriä, istu-maahan vaihto sujuu hienosti, vois alkaa pitentään matkaa puolella sakeleella. Luoksetulossa matkaa ehkä pari metriä, sen verran pentu pysyy paikalla, lelun kans opetellaan eteen oikeelle paikalle tulemista. Onneks tuo on kovasti lelun perään, suht nätisti tulee oikeaan paikkaan. Seuraamista otettiin muutaman askeleen pätkissä, vuorotellen nami ja lelu palkalla, väljää on, mutta kontakti on loistava =) Liikkeestä maahan menoa ja seisomista, tahtoo olla vähän hätänen vielä, ei malttas pysyä ku sekunnin paikallaan. Lopuksi vielä otettiin sitte maassa pysymistä, sirryin puoli askelta johonki suuntaan ja palkkasin, hyvin maltto pysyä. Pari kertaa menin n, puolen metrin päähän eteen päin ja palasin palkaamaan, paikallaan olon alkeet on siis alotettu =) Loppuun taas leikittiin. Hyvin maltto pentuki keskittyä vaikka joulujuhliin meijöitä pihalla riitti, oltiin kuitenki aika syrjässä, eikä toivotavasti aiheutettu suurta paheksuntaa juhlaväen keskuudessa.

Kolmikko kävi vähän lumessa peuhaamassa, noi tyhmät aikuiset koirat ei vaan taho ymmärtää ku pentu haluaa vaan juosta lujaa, ja melkeempä suoraan vaan.. Ei ne raukat pysy ton virtakinttaan perässä.