Tänään oltiin taas maneesissa, tällä kertaa oli Pia suunnitellu harjotukset. Omatoimisena oli suora jossa rengas-puomi-pussi, toisessa itsenäisessä treenissä oli kaks hyppyä molemmissa päissä keinua, ohjausharjotuksia jotka tehtiin molemmilta puolilta samaalla tavalla.
Friida
Alotettiin keinu harjotuksella, intoa oli taas vaikka muille jakaa. Aita-keinu-aita, välistäveto,aita, molemmin puolin meni ihan hienosti. Tein keinun jälkeiselle aidalle takaaleikkauksen, ekalla kerralla meinasin jyrätä koiran ja lopuille kerroille vaihdoinki sitte valssiin. Keinun meni taas ihan normaalisti, ei ongelmia. Siinä oli muutaman viikon joku mörkö, joka nyt on lähteny tonttuja karkuun.
Rataharjotuksessa oli 11 esteen pätkä muuri-aita-A-aita-putki-kepit-aita-putki-aita-aita-muuri, 2 ja 6 aidat hypättiin "radalta poispäin". Ekalla kerralla tuli 2 aidalle huono ohjaus, samoin sille 6 aidalle, ei oo toi irtoominen mein vahvin puoli. Pia otti näiltä kahelta aidalta aikaa, katottiin kumman siivekkeen kierto koiralla on nopeempi. 2 aidalla molemmat puolet oli suht nopeita, eroa ei ollu oikeestaan ollenkaan. 6 aidalla sillä kerrala ku irtos kunnolla, oli nopeempi vasemmalta puolelta, eli sieltä missä meni enemmän musta pois päin. Vaati vaan muutaman toiston ja Pian seisoon aidan taakse, et alko irtoamaan. Ohjeeksi saatiin koiran irrottelua =) Palkkaus lentävällä lelulla, targetilla tai jollain muulla, mikä ei tuu kädestä. Haetaan nyt sitä keskitietä, joskus vuos sittehän toi irtos ainaki riittävästi..
Suoralla otettiinki heti käyttöön lelun heitto palkkana. Suora meni hienosti, puomin kontaktit otti tarkasti ja pussille irtos ekasta kerrasta lähtien. Lentävä lelu kelpas palkaksi, pitää vaan kaivella maneesille isompi lelu, toi meijän pikku käysilelu meinaa hukkua sinne pehmeään hiekkaan.
Lopuks otettiin vielä keinu harjotustaki lelupalkalla, alko neiti heti vähän paremmin irtoamaan.

Vega
Pentu kävi pitämässä hauskaa, maneesiin onneks mentiin ihan vanhalla innolla, ei ollu viime kerrasta jääny mörköjä. Kipiteltiin pari kertaa puomi ja pussin läpi juoksu, hauskaa oli.  Palkkasin välillä lelulla, välillä namilla, lopuks vielä leikittiin että jää hyvä mieli pois lähtiissä. Keinu harjotuksella oli melkeen koko ajan joku. Aluks ei välittäny äänestä mitään, ois pitäny hoksata lähtä pois viiden minuutin jälkeen ni ei ois alkanu edes kuunteleen koko ääntä. Tällä kertaa kuitenki touhus ja kuunteli vaikka välillä kolahtiki, pikku hetki oli kolahduksen jälkeen sellanen ilme et apua, mut ei menny paniikkiin niinku viimeks. Jatketaan totuttelua, ens kerralla käydään vaan äkkiä pyörähtään sisällä, jos joku menee keinua, ettei kerkee alkaa mörköileen.