Aloitettiin tuulinen sunnuntai talliulkoilulla. Ötöt on saanu muutaman kerran olla pelloilla mukana kun oon käyny hepan kans kävelyllä. Friidua meinaa hirvittää ku oon hevosen selässä, se kun on aikanaan saanut hepalta köniin.. Pikkuhiljaa neitiki alkaa rentoutuun, eikä tartte ihan koko aikaa olla vieressä vahtimassa vaan voi juoksennella vähän kauempanaki. Vega ei hepasta välitä, touhuilee omiaan ja pysyy ihan kivasti pois jaloista. Tallilla vierähti reilu pari tuntia, ihan kiva aamupäivälenkki, aurinkoki yritti välillä paistaa.

Iltasella suunnatiin Ruukkiin liitelemään.
Ohjatuna treeninä oli viis aitaa ja A. Kaksa aitaa aika lailla linjassa, kolmas vähän viistossa, neljäs 90 asteen kulmassa, viides taas 90 asteen kulmassa loppu tais olla ainaki melken suora. Eka yrittämällä ihan ok, tein molempiin kulmiin valssin, rimat pysy mut ylimääräsiä mutkia tuli.
Ajan säästämiseksi alettiin pienentään kurveja. Jenna opasti ohjaamaan 3-4 aidat niin että alan jo 3 aidan siivekkeen kohalla kääntämään kroppaa nelosta kohti, käsi ohjaa hypylle. 4-5 aidat pitäs kurvata vähän "sisempää" että saa koiran linjan suorkasi  vitos aidalta A:lle. 3 aidan ohjaus oliki palikka testi blondille, käänny, pidä käsi kohti estettä ja vielä ylhäällä! ei se ihan nappiin menny, kolmos rima tuli alas. Toisella kerralla hätäilin vielä enemmän ja tuli kakos rimaki alas. Kolmannella kerralla otettiinki sitte ekat kolme aitta ja pidettiin se käsi ylhäällä onnistuneesti.
Nelosaidan jälkeen toisella kerralla olin ite hukassa, tai siis koira oli multa hukassa, meni kurvi ihan vika paikkaan. Kolmannella kerralla tää kohta onnistu, otin koirun vastaan esteen jälkeen ja tuuppasin vähän oikeelle, siitä kääntö kohti aitaa ja A:lle ilman mutkia.

Omatoimitreeninä oli aita-puomi-putki-aita. Kontaktit piti pari kertaa varmistella, muuten meni ihan vauhdilla. Merja huikkas jossain välissä et käskyt aikasemmin, ettei oo neitillä suunta hukassa välillä. Toinen omatreeni oli aita-kepit-muka putki. Kati kävi opastamassa kuin ne kepit kantsii alottaa, vedätetään koiraa sivuun otetaan toinen keppi kainaloon ja NÄYTETÄÄN se eka väli, niin kait mie oon tehnykki, paitti että en.. Onhan se väli näytety mut tää homma näytti toimivan paremmin. Näyttää tosi fiksulta noin kirjotettuna Päättämätön

Vega kävi hyppään pari aitaa, Kati heilutteli lelua toisen aidan takana mut ei tää muka nähny koko lelua, mamman perään vaan oltiin. Vaihdettiin site niin et otettiin kutsuna pari aitaa, sit tuliki vauhdilla. Pitää kokeilla irtoisko namikipolla paremmin eteen. Puomi kipitettiin pari kertaa molemmilta puolilta, tarttee alkaa kiinnittään heti huomiota noihin nousukontakteihin. Tolla jäbällä on niin paljo vauhtia et meinaa loikkia yli jos ei oo tarkkana. Putki menee jo ku vahalta tekijältä, vähän sinne päin ohjaa ni menee sivästi. Keinu paukku koko ajan toisessa päässä maneesia, eikä sitä edes huomattu, kohta voi jo harkita menevänsä samalle maneesin puoliskolle keinun kans Nauru

Loppuverryttely lenkillä alko joku sota, vissiin paukuttelivat uuden vuoden ylijäämät pois jossain siinä lähellä. Vegan reaktio oli aika huomaamaton, häntä laski viis senttiä alemmas, muuten ei vaikutusta (oli irti). Friida menas sännätä jonnekki huitsin kuikkaan, mut ku narussa oli ni ei päässy.Eipä sekään sitte enempäänsä välittäny, ihan normaalisti hipsutteli menemään, eikä alun hätkähdyksen jälkeen ollu millänsäkkään, yritti kovasti ainaki esittää ettei hää edes huomaa tollasta pientä pauketta.