Mistähän alottas, muutamat treenit jääny kirjuuttelematta Nolostunut
Jos tuoreimmasta alottas ja kirjottelis lopuista sen mitä muistaa..

Torstain Tupos: Niin tärkeää, mutta niin harvoin tulee tehtyä, Perustreeniä! Alotettiin aita- u-putki-aita, persjättö,-aita-A. Persjätössä tuli Friidalla vähän pitkä kurvi, muuten hyvin. Vauhtia alkaa oleen ohjaajalle vähän liikaa, mut ehkä neitin kans on hyvä harjotella, tuo kakara tulee oleen vielä nopeempi..
Sama harjotus, mutta persjättö tehtiin aitojen ja putken välissä, koira meni samaa linjaa kuin edellisessä. Itehän ei nähny mitä se koissu selän takana tekee, kuulema teki melkosen tiukan kurvin ja sitte A:lla olin melkeen koiran linjalla. Neiti pelasti tilanteen ja kurvas selän takaa A:lle ihan oikeen.
Pujottelua aloteltiin eri kulmista ja kasvatettiin etäisyyttä koiraan. Millonhan siihen alkaa luottamaan, ehkä n. metri sivusuunnassa oli etäisyyttä ja Friida pujotteli! Muistaspa ton aina treeniessä eikä tassuttas siinä 10cm päässä häirittemässä koiran suoritusta.
A:ta ohjattiin myös etäämmältä, lähetys muutaman metrin päästä ja vastaanotto suunnilleen samalta etäisyydeltä. Alastulossa oli namikuppi apuna. Ensimmäisellä kerralla seurattiin metrin päässä esteestä, toisella kertaa oltiin koko suoritus kolmen metrin päässä. Hienosti neiti irtosi ja otti kontaktit, ekalla kertaa jouduin pari kertaa näyttämään mihin päin mennään, mutta kun hoksas ni sitte lähettiin =)
A:lta otettiin myös tiukkoja kurveja, heti alastulolta 180° kurvi takasin A:n vierestä, ekan kerran olin tiellä ja neiti kiipes takas A:lle, toisella kertaa tehtiinki nopee kurvi.
Loppuu vielä pussia. Ensin vaan nopee suoritus, hetsausta este ja lentävä palkka, vauhtiahan oli. Sitte ku otettiin pari muutaki estettä ja pussin jälkeen piti leikata takaa pituudelle neiti hyyty, tai siis ei irronnu. Lelu Minnalle ja pari viritystä, johan irtos taas. Takaaleikkaukset meni koiralta hyvin, ohjuri kämmi välissä ja teki persjättövalssin väliin. Jos on tosi nopee ni kerkee tekeen vielä sen takaaleikkauksenki oikeeseen paikkaan, ei ehkä kantsi kokeilla kisoissa..

Tukiopetuksessa Lomautusviikon kunniaks käytiin tiistainaki tuposteleen, nyt pääsi Vegaraki mukaan. Pikkusen meinas molemmat lämmetä ku toinen teki, olipahan tekemisen meininkiä molemmilla =)
Vega opiskeli ihan perusjuttuja, Friidalle haettiin vauhtia ja irtoamista.
Friida sai alottaa, samalla persjättö kuviolla alotettiin ku eilenki. Vähän suuri oli mutka ekalla kertaa, ohjaus myöhässä. Toinen meni jo paremmin ku muisti kääntää ajoissa.
Melkeen sama kurvelo toisin päin, persjättö putkelta ja aidan jälkeen pujoteltiin.
Pujottelua hiottiin ihan yksittäisenäkin esteenä, tulokulmia ja etenemistä. Nopeutta saatiin ihan kivasti lisää kun pujon lopussa ootteli lelu ja taistelu. Pujolle irtoamista pitää vielä harjotella paaaaljon lisää.
Yks harjotus oli A-rengas-putki, A:lta renkaalle oli suora linja silti neiti jostain syystä lukitti suoraan putken suun jo A:lla. Olin ekalla kerralla ite menossa renkaan ohi, toista kertaa en oikeen tiiä miks niin teki. Otettiin rengas yksittäisenä kerran, sen jälkeen meni koko pätkä hienosti. Sitte oli putki-aita-puomi mutkaus, putken pää ja aita suorassa linjassa, puomi vähän sivussa. Putki-aita hyvin, puomille mennessä olin ihan liian hiras, neiti hyppäs sivusta yli kontaktin. Sitte ku taas hokas ite juosta ni osu just eikä melkeen.  Oli noista pätkistä joku rataki kehiteltynä, mut enhän minä sitä tähän hätään muista, pitää miettiä ja lisätä jos muistuu..
Vega Ihan ekana näytettiin vähän mitä osataan, eli ei mitään.Vois tajuta ihan itekki et koissu tuijottaa sitä kättä misä se lelu yleensä on.. Lelu taskuun ja menoksi. Aita- u-putki-aita harjotusta tehtiin molempiin suuntiin pariin kertaan. Lelu palkkana ensin kädessä, sitte heittämällä ja lopuks vielä niin et lelu oli oottelemassa. Vauhtia ON!! Putken suorittamista vahvistettiin myös yksittäisenä, melkosella vauhdilla jätkä sinne sujahtaa Nauru 
Puomin alastuloa kateltiin vähän, oikea-aikaista palkkausta, 2-2 pysähtymistä, siinä pysymistä ja vauhdikasta etenemistä kontaktilta lelun perään. Tuon kans saattaapi olla aika ehoton tuo 2-2 jos meinaa mitenkään päin pysyä radoilla mukana, sitte isona.
Pujottelua lähettiin opetteleen ihan alusta, ei oo aikasemmin keppeihin koskettu vielä olleskaan. Tähän oli sellanen ihan uus juttu, sitä on aika hankala selittää, mutta alotukseen tarttee kaks keppiä, toiset kaks sitte ku vähän jo osaa. Tällä kertaa Vega vaan sukelteli kahen kepin välistä, palkkana lens lelu ku meni oikeen. Lelu pitää muistaa heittää aina sinne suuntaan mihin pujottelu jatkus, muuten koko hommassa ei oo mitään järkee, niinku mun touhuissa aina muutenkaan ois.. Päättämätön Hyvin näyttäs passaavan junnulle tollanen juttu, katotaan kuin homma etenee.
Vähän kokeiltiin etenemistä estesuoralla, ensin ihan vaan yhellä aidalla. Lelu aidan taa ja lähetys, lähteehän se. Sitte pituus-aita ja sama homma, lähtee edelleen, lelut on ihania. Pikku moka sattu itelle ku joka kerta otin koiran vasemmalle puolelle, pitää muistaa ettei heti tee vinoa ja toispuoleista tosta otuksesta.