Aktiivisen agiliito viikon lopuksi käytiin sunnuntaina maneesilla kurvailemassa.

Treenipätkiä oli kolme, kaks itsenäistä ja yks ohjattu. Ensimmäisessä itsenäisessä treenissä oli aita-pujo-u-putki-pujo-aita. Nuo aidat oli 90° kulmassa pujottelun molemmilla puolilla, tätä otettiin molemmilta puolilta ristiin rastiin oikealta ja väärältä puolelta ohjaten. Friidalla meni aikas hienosti, haki ite pujon alotuksen joka kerta, toki enhän minä kovin kaukana ollu, mutta en ihan vieressäkään. Muistin jopa pari kertaa mennä ohjaamaanki kauempaa, enkä ollu siinä 10cm päässä tallomassa koiran varpaille.
Toinen itsenäinen pätkä oli aita-pussi-aita-A-pussi-keinu-aita-aita. Mikä lie oli neitin mielestä pussissa vikana kun siinä piti hidastella. A:lta otti kontaktit hyvin, maltto jopa hetken oottaakki kontaktilla. Keinu oli hidas, varmaa tarkkaa tassutusta mutta hitaasti. Tarttis ottaa joku teho keinutreeni, reilun kuukauden päästä saadaan esteet takas kentälle jospa sitä sitte.. Takaakierto tvisti höpötys meni hyvin, Friida jopa vähän irtos viimeselle aidalle. Piti vähän ottaa irrottelu harjotuksia ku katteli sitä viimestä pätkää, jossa piti irrota ihan oikeesti Hymy

Ohjattu kurvelo oli joku Jossun uni, näitä on tehty ennenki, eikä ne oo ollu ikuna helppoja Jalka suussa  Kuva julkeasti lainattu Jossulta, kiitos!

 

Tarkotus oli ohjata aidat 2-4 niin, että ite on tuola putken sisäkurvinpuolella. Ekalla kerralla se meniki just niin, irtos nätisti. eka töppi tuli oikeestaan vasta putkesta aidalle 10, päästin neitin kurvaamaan liian kaukaa ja olin ite pikkusen väärään suuntaan menossa muutenki, 10 aita hypättiin ja sitte hypättiinki putken yli.. Ite ku käänty oikeeseen suuntaan ja otti vähän tarkemmin nenästä kiinni putken jälkeen meni hyppelyt hienosti. Toisella kierroksellapa ei sitte enää mentykkään 3 ja 4 aitoja, neitille jäi mieleen että putkelle mennään. Kakkos aidan jälkeen loikittiin putken yli pariin kertaan. Jossu meni kolmos aidan nurkille houkuttimeksi ja ite yritin muistaa keretä ihan putken kurviin ohjaamaan. Pienten hiekkaan tutustumisten jälkeen tämäki saatiin onnistumaan. Irotamisharjotuksia on paaaaljo edessä. Pitäs se lelu muistaa aina heittää jonnekki eikä vaan kädessä revityttää.

Vega pääsi kans treenaan ihan oikeesti. Ensin otettiin ihan vaan putkeen irtoamista, sehän ei tuota mitään ongelmia. Umpikulmastaki alkaa löytymään jo melko hienosti. Sitte ku kaikki "isot koirat" oli menny ton ohjatun harkan, pääsi Vegaraki kokeileen. Toki pentua ei vielä yritettykkään irrotella mihinkään ja rimatki on vielä mininä, ihan vaan juostiin rata läpi. Koirahan kyllä osaa, nyt pitää alkaa itelle takoon päähän että se on paimenkoira! Jos käsi laskee alas ni kummasti on koira iholla, käsi ku pysyy ylhäällä ni pysyy koiraki kauempana.  Piti Jossun muistutella siitäki, että koira ei pääse putkesta ulos muuta ku päistä, ei se karkaa sieltä keskeltä mihinkään Nolostunut
Työmaata ja haasteita ton kakaran kans varmasti on edessä, mutta hyvä liitelijä siitä tulee, kunhan ite oppii taas ohjaamaan..