Yritämpäs muistella parin viikon käpälämäki kuvioita..

Keskiviikko 5.8
Vega

Harjotuksena "väärän" putkensuun ohittaminen. Kuviona aita-U putki-aita. Ensin mentiin ihan vaan suoraan aita putki aita. Seuraavana hypättiin aita ja palkattiin putkensuun ohittamisesta, eli käännettiin 180° heti hypyn jälkeen, Vegan kohalla se kylläkin tarkottaa että käännetään jo sillon ku on hyppäämässä, muuten se ehtii putkeen enne ku ehin tehä mitään. Viimesenä ohitettiin se loogisempi pää ja ohjattiin kauempaan päähän putkea. Suuria ongelmia ei ollut missään vaiheessa, tuossa on itelle vielä paljon opettelemista että muistaa olla riittävän ajoissa ohjaamisen kans.
Itsenäisenä pujottelua ja kolmen hypyn "loppusuora" Pujottelun alkua hakee koko ajan paremmin, alan oleen aikas tyytyväinen ton junnun pujottelemiseen. Eteen lähetyski on edistyny kesän aikana reiluin harppauksin. Keväällähän tuo meni rimojen alta, jos lähti ollenkaan. Nyt meni hyppysuoran ihan itsenäisesti namilautaselle asti, eikä yhtään alitusta. Sama homma kutsuna, palkaksi iiihana narupallo. Loistava hurtta Nauru

Friida

Harjotus sama kuin Vegalla, lisäksi ehdittiin kokeilla samaa harjoitusta eri aitakulmalla. Hienosti neitikin seuras ohjausta eikä luikkinut putkeen omin lupinensa. Ei varmaan ois olleskaan pahitteksi vaikka Friiduaki oppis käskyttään vähän aikasemmin, se kun tuppaa seuraamaan kättä aika paljon, mikä nyt ei ihan aina oo huono asia olleskaan.
Friida on oppinut kesän aikana pujotteleen paljo itsenäisemmin, on sitä kyllä hinkattukki. Nyt voi jo vedättääkki jonku verran, samaten voi ite jättäytyä vähän jälkeen ja pujottelu jatkuu siltikin. Eka välinki hakee joistaki kulmista ihan hienosti, takaaleikkausta pujolle on harjoteltu hirmusti, mutta joku siinä mättää, leikkaankohan liian aikasin, vai miksi neiti ajautuu tosi helposti väärälle puolelle ensimmäistä keppiä.. Hyppysuoralla oli vauhtia molempiin suuntiin, lähetyksenä ja kutsuna, hyvä hyvä!

Maanantai 10.8

Rataharkkoihin otin Vegan mukaan ensimmäistä kertaa tällä viikolla. Rata oli tämänmoinen

1250262127_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Friidu sai alottaa, 3-4 välillä takaaleikkasin, sopi neitille oikeenki hyvin. 7-8 välillä ite kohelsin jotain ja meinasin jäähä pahasti jälkeen, sain kuitenki ohjattua 9 putkeen. A:n jälkeen tein jonku ihme kuvion ja meinasin ite taas jäähä jälkeen, vissiin.. Pujolla olin vasemmalla puolella, 16 hyppy meni, mutta 17 vedin koiran ohi. ois kannattanu ohjata pujottelu oikeelta ja tehä takaaleikkaus 16-17 välillä. 20 ohjauksessa hätäilin ite ja rima tippu. Otettiin 18-23 pätkä vielä uusiks, tarkemmalla ohjauksella rima pysy ylhäällä ja kurvistaki tuli pieni ja sievä. Ihan hyvä rata, vaikka paljo oli parannettavaaki. Kontaktit tais ottaa molemmista, omaan juoksemiseen pitäs kiinnittää huomiota. Taas! Millonhan oppis että neitilläki ois vauhtia ku itte vaan juoksee???

Vegalle tein ihan vähän muokatun kurvelon. 19 jälkeen mentiin 7 putken kautta loppusuora 8-22-23. 4 A:lle takaaleikkaus, sopi Vekullekki, kontaktille pysäytin ja palkkasin. Kun vapautin kontaktilta olin käskyn kans myöhässä ja meni ohi aidasta, uusiks lähtö kontaktilta ja käänty hyvin. Puomin alastulolle taas palkkaus, nyt muistin antaa käskyn ajoissa ja koiruus putkeen. 9 putkeen käänty hienosti, ite menin A:n vasenta puolta ja taas kontaktille pysäytys ja palkkaus. Rengas uusittiin pariin kertaan, kun oli unohtunut mistä välistä siitä pitikään hypätä, kolmannella kerralla sukelsi oikeesta välistä. Nyt tein pussin jälkeen valssin ja ohjasin kepit oikealta puolen. 16-17 väli ok, mutta 18 en muistanu kääntää ajoissa. Uutta yritystä, käsky ja ohjaus ajoissa niin kääntyyhän se. 18 hypyllä olinki jo taas jälessä ja rima tippu, putkeen käänty vaikka söhelsinki jotain. Loppusuora oli oikeenki vauhdikas. Ihan hyvin noin ensimmäiseks rataharjotukseks. Kumma että ton jätkän kans muistaa pistää tossua toisen eteen ihan erilailla, kait sillä on vaan niin eri meininki menossa mitä luppiksella.

12.8
Vega

Keskiviikko treeneissä oli ratapätkä jossa tiukkaa kurvia. Vegan ryhmä meni harjotuksen ensin kahessa pätkässä ja lopuksi kokonaan. Ekassa pätkässä aita-aita-A-pussi-putki, puomilta pussiin oli aika jyrkkä kurvi. Lisää haastetta tähän harjotukseen toi "pieni" vesisade, pussi oli himppasen märkä.. Tämä pätkä meni hienosti, ei moittimista. Toinen pätkä oli viiden aidan ympyrä- putki- puomi-aita, tuo putki ei oikeesti kuulunu piirustukseen, mutta helpotettiin alottelijoitten harjotusta vähän, ettei tullu niin tiukka tie aidalta puomille. Ekat kaks aitaa meni hyvin, sitte jatkoki suoraan, ku sielä suoraan edessä oli remmi houkuttimena, ja minä oli auttamattomasti myöhässä kääntämisen kans. Muuten meni kivasti, tuo kääntyy niin helposti kun vaan muistaa olla ajoissa.. Koko pätkä meni kerralla, puomille jarruttelin melkosesti, ettei vaan liukastu, hyvin kuunteli ne jarrukäskytki eikä painellu kaasupohjassa menemään.

Friida

Sama harjotus, nyt vaan yhtenä pätkänä. Pussin tilalle oli edellinen ryhmä vaihtanu putken, vissiin menny liian märäksi, kun vettä vaan sato koko illan.. Nyt jätettiin aitarinkulan jälkeen putki pois ja tehtiin tiukka tie puomille. Tällä ryhmällä oli hirvee tsempitys viikonlopun kisoihin päällä, erityis huomion kohteena kontaktit ja meillä juokse juokse juokse! Minähän juoksin, kontaktit otettiin joka kerralla tiukasti. Yks rima tuli ekalla kierroksella alas ku laitettiin 60cm esteet. Toisena pätkänä oli sama homma toiseen suuntaan, samalla vauhilla ja yhtä tarkoilla kontakteilla, ei alettu hinkaamaan ku meni ihan hyvin