Että voi pientä ihmistä väsyttää, eilen vietettiin koko päivä Oulussa agin PM-kisoissa. Aikataulumuutosten takia jouduttiin meneen n.4 tuntia aikasemmin kisapaikalle, mitä olin suunitellu, onneks ei satanu vettä koko päivää.
Friida kävi hyppärillä purkamassa enimmät höyryt aamupäivällä, alkuperäsen aikataulun mukaan tän radan ois pitäny olla joskus iltapäivällä, pari tuntia ennen joukkueratojen alkua. Ei kauheen kiva ku muutellaan aikatauluja ilmoajan päättymisen jälkeen noinki radikaalisti. Jos oisin luokkajärjestyksen tienny etukäteen ois neiti menny joko kaks tai ei yhtään yksilöstarttia. Minkäs teet, järjestäjä näköjään voi muutella järjestystä mielensä mukaan.

No, jos vaikka asiaan.. Hyppäriltä HYL, kartturi tarttee jonkulaista muistikoulua tai piristyspillereitä. Tää oli jo toinen kerta ku mie unohan radan. Nyt jäi toiseks viimenen este suorittamatta, siihen asti mentiin vitosella, en edes muista mistä se tuli.
Illalla oli sitten vuorossa joukkuekisa, jossain vaiheessa kolmosten ratoja katellessa alettiin suunnitteleen kotia lähtöä koko joukkueen voimin. Yks hannari oli porukassa ja Raahelaisten tiukka joukkueiden johtajaki tais kieltää ankarasti kotiinlähdön. Edes heti oman suorituksen jälkeen ei saanu paeta paikalta. Jäätiimpä sitte näyttämään kuin pienestäki seurasta on saatu kasattua kolme ihan kelpo  joukkuetta.
Rata oli mukavan sujuvan olonen, tosin melkosen pitkä. Esteitäki meinas tulla yks liikaa, mutta senhän sai korjattua muuttamalla yhteen väliin sarjan. Friida lähti meijän joukkueesta ekana, en edes enää jaksanu jännittää, alko väsy painamaan. Kolmas tai neljäs este oli rengas, siinä kolisteltiin, rengas oli sellanen vanhanmallinen eihajoava, siitä ei sitte virhettä tullu. Pujolla meinas kiertää ekan kepin kahteen kertaan, jotai siinä säädettiin. En uskaltanu vilkastakkaan tuomarin käteen vaan jatkettiin matkaa, loppu rata meni ihan nätisti, kontaktitki maltettiin ottaa kunnolla. Maalissa hetken mietin että mahtoko tuosta tulla hylky pujolta. Ei tullu, nolla tehtiin Nauru Sitte vaan seurailemaan muitten ratoja, oli kiva sanoo tytöille, että tehkää perässä ni voitetaan koko homma. Siinä vaiheessa sille vielä naureskeltiin, ei varmaan kellään käyny mielessäkään että niin vois oikeesti käydä. Kati & Tiko teki kans nollaradan, sitte alko jo vähän hymyilyttään. Joku setä siinä kentän reunalla piti tilastoja, kolmannen kierroksen jälkeen oli sanonu että Raahe 2 johtaa, eikä kovin monella enää oo mahollisuuksia voittoon. Sillon alettiin ihan tosissaan jännäämään, entäs jos sitteki??? Voisko meijän vähän vähemmän agilityrotuisista kasattu joukkue pärjätä sielä bortsujen yms. seurassa?
Niin siinä sitte kävi, me voitettiin kaikki! Jalka suussa
Ehkä PM-joukkue kulta ei kaikille ois suurikaan saavutus, mutta mulle se ainaki on. Ei oo ihan hukkaan voinu mennä treenit ja kaikki koiruuden kans touhuaminen, me osataan sitteki. Melkosen hyviä joukkueita jäi taakse. Ens vuonna on sitte kova homma puolustaa mestaruutta, sitte ollaan taas vuotta vanhempia ja monia treenejä viisaampia.

Tänään käytiin kurvailemassa kaks agirataa, molemmat sujuvaa ja mukavaa menoa. Liekkö eilisillan huippufiiliksistä vai mistä johtu että oli niin kiva lähtä kisaamaan Hymy Ekalta radalta yks kontaktivirhe, pari muutaki oli vähän hiinä ja hiinä. Kaks putkee oli radalla, kolme kertaa piti osua oikeeseen päähän U-putkeen ja molempien putkien vieressä oli vielä aitakin houkuttimena, ne selvitettiin Friidamaisen sievästi, ei yritystäkään karata väärään päähän tai väärälle esteelle. Tuloksena 5 aika -???
Toiselta radalta napsahti 3. rima alas. 4. esteenä oli keinu, saatto olla itellä vähän kiire keinulle ja sillä vedin sitte riman alas, ehkä. Muuten oli tosi kiva rata, kontaktit juoksi alas asti joka kerta, pujo oli sujuvaa, kaikin puolin kivaa menoa. Lähdössä ei oikeen malttanu istua, seisaallaan kuitenki pysy paikallaan eikä lähteny valumaan. Tulos 5 aika -?? Sijotus 3.

Pitäsköhän tässä huolestua itestään, kisaaminen alkaa oleen kivaa..