Eilen oli yhensorttisen tottiskurssin vimonen kerta, tästä pitäs osata jatkaa sitte kimppatreeneillä.
Mein kouluttaja oli telonu koipensa ja toimi istuvana häirikkönä, eipä tuosta pahemmin kukaan tainnu häiriintyä.. Kateltiin liikkeestä istuminen ja maahanmeno, muuta huomautettavaa ei ollu ku että vähän ehkä lisää nopeutta koiralle. Oon onstunu iteltä aika hyvin karsiin ylimääräsiä apuja pois, tai kutistaan himppasen huomaamattomammaksi niitä.
Itsepäisesti pareittain harjoteltiin kontaktin hakemsita parillaki eri tavalla. Ottihan tuo kontaktia, välillä melkeen liianki hyvin, jäi hyvät konstit tarpeettomiksi tällä kertaa. Ohituksia tehtiin kahen nartun kans, kumpikaan ei kiinnostanu niin paljoo että ois yrittänykkään mennä katteleen, vaikka toinen oli hyvinki tuttu leikkikaveri.
Paikallaoloon lisättiin vähän häiriötä, ettei liika helpoksi kävis. Toinen paikallaoloon ja toinen sopivan välimatkan päähän tekemään luoksetuloa. Ekalla kertaa kaveri lähti vierestä, Vega pysy ihan kiltisti, lyhennettiin koirien välimatkaa, edelleen pysy hyvin. Sitte ku leikkikaveri kipas mun ja koiran välistä nousi seisomaan, ei kuiteskaan lähteny paikalta. Uusinta yrityksellä pysy nätisti maassa.
Kokeiltiin maahanmenoluoksetuloa kertaalleen, muuten menee hyvin, mutta ei taho ekalla käskyllä lähteä. Tosi vähän on kyllä tehtykki koko liiketta, oisko kerran tai kaks.. Paikalla oleva kaveri ei menoa hidastanu mistään kulmasta, luoksetulot oli kivan nopeitaki tällä kertaa.
Seuraamiskaaviota piti kans vähän muistella, tehtiin toosi lyhennetty versio, mutta kaiken muistin tehä. Ehkä sen joskus saattas oppia. Täyskäännöksessä meinaa karata turhan kauas, muuten kääntyy ihan hyvin. Loppuun otettiin vielä seuraamista kaverin ympärillä. Toinen paikallaoloon ja toinen teki kaheksikkoa koiran ja ohjaajan ympärillä. Molemmat osiot onstu hienosti, vaikka kaveri välillä meinas vähän hivotella häntää Nauru Pitihän siihen muutama perusasentoki ottaa ohjaajan ja toisen koiranki viereen, hyvin meni neki.
Tästä lienee hyvä jatkaa kesäkautta!

Tänään otin pyssyn mukaan ku lähin mettään, muutaman laukauksen ammuin. Luppa ei välittäny mitään, vaikka laukauskokemattomaksi on luonnetestissä todettu, ja sen oon kyllä tiennykki. Vega kirmas joka laukauksella kattoon että mikäs ääni se oli, mutta ei paineistunu omasta mielestäni olleskaan. Ensimmäistä kertaa nyt kuuli paukkuja, siihen nähden lienee aika hyvä reaktio olla reagoimatta juurikaan, kait, ehkä.. Viisaammat voinee kertoo pitäskö tuosta olla huolissaan?