Jahas, mitäs sitä onkaan taas touhuttu?
Tiistaina taidettiin vähän tottistella. Alotettiin ihan kunnon paikallaololla, oisko ollu 12 minuuttia, häiriötäki onneks oli. Henkilöryhmässä meinas vähän välillä jäähä haaveileen, muuten seuraamisissa aika ok. Luoksetulo oli aikas vauhdikas. Ihan kivat tottikset.

Torstaina Vega kävi kokkolassa kisailemassa parin startin verran. Tuomarina Mika Moilanen. Mikan radat ei ihan sieltä helpoimmasta päästä ollu, mutta mukavan sujuvia kuiteski.
Ekalla radalla Vega teki jotain, mitä ei oo ikuna ennen tehny. Lähti lähdöstä hiippailemaan! Minä ku käännyin ympäri ni hyppäs toisen hypyn, eli hylyks meni. Muutenhan se rata sitte meniki oikeen loistavasti. Yks kielto tais mahtua mukaan, muuten mentiin suunitelmien mukaan. Eihän sitä hylyn jälkeen enää tartte jännittää ni radatki alkaa sujumaan..
Toisella radalla sitte varmistelin lähdön. Radan alku oli pikku mutkalla varustettu suora, aita-rengas-aita-putki-putki. Melkeen pysyin mukana, vaikken jnättäny ku pari ekaa estettä. Kahen suoran putken jälkeen taidettiin hypätä yks aita ja kurvata taas suoraan putkeen. Tässä kohtaa unohin suunitelmani ja meninki hakeen koiran putkelta, vaikka piti ottaa vastaan aidan yli. Sitte olinki auttamattomasti jälessä puomilla ja sekosin kuvioissani. Pujolla touhotin liikaa ja jätkä tuli kesken pois. Muuten tehtiinki hienoa rataa. Vitosella selvittiin ja vaikka pujon korjaamiseen meni aikaa oli tuloksena kuiteski -6,98. Hylly putki saatiin katkastua, jospa tämä tästä Nauru

Perjantaina pääs molemmat koiruudet hierottavaksi. Kumapanenki joutu ihan pöydälle makoileen, ei pahemmin hetkauttanu. Friidalla ei ollu missään kauheen tiukkaa, tai oli koko likka niin timmissä kunnossa ettei mistään erottunu kummallisuuksia.
Vega pisti silmät kiinni ku hieronta alko, ei pahemmin stressannu. Selässä ja takareisissä oli vähän tiukkaa, muuten hyvässä kunnossa. Nämäki pikku jumitukset saatiin kuntoon.
Pitää muistaa venytellä ja vanutella kisojen ja rankempien treenien jälkeen, jos vaikka satas jumit pysymään pois.
Samalla reissulla molemmat kävi puntarilla, Friida 17,5kg Vega 20,2kg.

Lauantaina Vega pääs tokoilemaan ihan yksityisesti melkosessa helteessä. Keskityttiin seuraamiseen ja liikkeestä istumiseen. Seuraamisessa palataan perusteisiin, palkkaa perusasennosta, palkaa ensimmäisten askelten kontaktista. Käännöksissä lelupalkkaus taakse niin saadaan vauhtia lisää. Itelle ku on tullunna paha tapa jäähä vähän himmaileen käännöksissä. Istumisesta pitäs alkaa häivyttään ylimääräsiä apuja pois, mutta hitaasti. Ilman apuja jää helposti seisomaan ja liika äkäsellä käskyllä menee maahan.
Kiitos Pirjolle hyvistä neuvoista ja Jossulle kiitokset kuvista!

1274380499_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Kuvaaja osunu siihen hyvään hetkeen Silmänisku

1274380535_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1274380480_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Friida vaan söpösteli

Sunnuntaina koiruudet pääs harrastaan vesijuoksua. Vetivät rallia pitkin matalaa rantaa, parhaillaan tais olla mahaan asti vettä, välillä kirmailtiin ihan hietikolla. Kummasti oli virtaa kun pääs vilvotteleen veteen, jos meinas tassuista savu nousta.
Maanantaina taas vähän tottisteltiin. Vähän seuraamista, paljo perusasentoa ja liikkeelle lähtöjä. Paikallaolossaki pysy hienosti. Maasta sivulle nouseminen meinas olla haasteellista, ei ois millään vihtiny nousta ylös. Tätä on nyt sitte treenitty muutaman päivänä ruokakupilla. Jokusen laukauksenki jätkä kuuli treenien jälkeen, ei vihtitty vielä kentälle jäähä kuunteleen. Pikku mettän takaa kuultuna eivät häirinny olleskaan.
Tiistain ilma vähän viileni ukkosen jälkeen ni lähettiin mettään lenkkeileen. Alkuvillissä meinas hiki tulla, mutta sen jälkeempä ei koirien mielestä ollu yhtään liika kuuma mettälenkkeilyyn

Keskiviikkona avattiin käpisagit omatoimitreeneillä. Friidun tassuki alkaa oleen kunnossa, neiti pääs vähän hyppelehtimään mini esteillä. Kylläpä oliki innokasta menoa, kuulolla pysy ja irtoili luvalla ihan kivasti.
Vega harjotteli vauhti pujottelua, jos ite etenin liikaa jätti kesken. Ei vielä osaa ihan itsenäisesti vaan tarttee hekistä tukea. Suoralla eteni hyvin, lentävällä lähöllä tiputti ekan riman aika helposti. Puomin kontaktit otettiin namilautasen kans. Pysähty ihan hyvin, mutta ei meinaa malttaa jäähä ootteleen lähtölupaa.

Tänään hakuiltiin. Neljä ukkoa, kaks ensimmäistä äänellä, ensimmäinen peitetty. Lähti innokkaasti molemmille, ekalle ihan vinkunan kans. Rullan toi perille, nyt ois varmaan hyvä aika opetella oleen palkkaamatta rullan tuonnista, ku ei malttanu alka namia syömään. Näytölle lähetykseen muistin laittaa narunki perään ja koiraki hokas ihan ite lähtä, ilman apuja. Toiselle teki hienon piston, mutta tuli keskilinjalle samasta kohtaa ku lähetin, tiputti rullan, nosti kyllä samantien takas mukaanki ja toi perille asti. Näytölle lähtöä mietti puoli sekuntia, sitte hokas että pitihän se ukko hakee poiski sieltä mehtästä. Kolmas oli taas peitetty, hienoja pistoja teki, mutta millään ei meinannu haju tulla nokkaan. Äänellä avustettuna ukko löyty, mutta rulla tipahti viereiseen kuraojaan. Tietenkään just tällä ukolla ei sitte ollu ku yks rulla taskussaan. Eipä siinä, kiintorulla suuhun ja koira matkaan. Tulipa siinä sivussa sitte harjoteltua vähän sitäki, samaten ku tyhjiä pistojaki. Hienoja pistoja jätkä kyllä tekiki vaikka lämmin oli. Neljänneksi vielä kohtuu lyhyellä matkalla ilman apuja. Hienon piston teki vielä viimesellekki ja toi rullan sievästi käteen asti. Näyttöä piti taas hetki harkita, ilman apuja kuiteski lähti hakemaan viimesenki eksyneen pois paahtumasta. Hieno hurtta se on Nauru