Friidu pääs vara ähvänä treenimään 3 luokkalaisten ryhmään, ku normaalisti ryhmässä olevat ähvät juoksi. Olipa melkosta pyöritystä, ehkä me ei noustakkaan komosiin ihan hetkeen..
Ohjelmassa kaks 22 esteen rataa joissa ihan riittävästi takaakiertoja, pari pitkää kuljetusta, elämää ois helpottanu jos koira osais hakee vaikka pujottelun ite ja suorittaakki itsenäisesti.. Tietääpähän taas mitä PITÄÄ treenata. Oli sielä muutama ihan hyväki pätkä, joita sitte jäin ihmetteleen että kuis se noin hienosti meni, ja olin auttamattomasti myöhässä seuraavissa kurveissa Nolostunut Kahden valmentajan voimin meitä sitte juoksutettiin, neljä silmää näkee enemmän ku kaks. Jos ehdin lupan edelle vedättämään, neiti on ihan hiljaa, heti jos jään jälkeen ohjauksessa tulee komentoa antaa suuntaa.
Onneks muutki oli sitä mieltä että tehtävät oli oikeesti vaikeita, meinas tulla väliin sellanen olo ettei me ehkä sittekään osata yhtään mitään..

Vegaraisella meno jatku melkeen samoilla kuvioilla, eka radalla päästiin vähän helpommalla 2-3 ja vaan 19 estettä.. Tiukkoja kurveja oli tälläkin radalla, yks hyppy kurvattiin kahteen kertaan peräkkäin, juu'u, siivekkeen ympäri vaan ja yydestaan sama hyppy.
Toisena ratana oli Friidun treeneistä jo tuttu, vähän helpompi kolmosen rata. Tätä kateltiin vähän lyhyemmissä pätkissä kun oli kokemattomammat koiratkin asialla. Muutama tiukka kurvipaikka mietittiin tarkemmin ja pitkää kuljetusta harjoteltiin kans ihan urakalla. Ei tarvinnu ku pikkuvarpaan kynnen osottaa väärään suuntaan ni johan oli jätkä väärällä esteellä. Saatiimpa ohjuria sen verran kuosiin että päästiin ihan oikeellekki esteelle. Tämä rata jäi vähän kesken, mutta piti kuiteski vielä toinenki kuljetuspaikka testata, siinä kun oli vähän kiperämpi pujokulmaki alussa. Parin kokeilun jälkeen junnu suoriutu hienosti haastavasta kulmasta.

Melkonen ylläri oli, että molemmat piti noissa kuljetuksissa ohjata just samalla lailla. Friidu kun ei yleensä oo olleskaan niin herkkä pienille sormen virheasennoille. Talven aikana on tuo juoksemineki taas päässy vähän unohtuun, taitaa olla kesälle luvassa melkosta hikitreeniä että saahaan ohjuri taas vauhtiin..