Friida alotti eilen rally-tokon alkeiskurssin, eka kerta jäi väliin emännän ontumisen takia, mutta hyvin saatiin juonesta kiinni toisellaki kerralla.
Alkuun harjoteltiin seuraamista hitaasti, normi kävelyssä ja juoksussa. Lisättiimpä sekaan vielä perusasentoja ja tempon vaihteluita. Koiraa saa kehua koko ajan ja siitähän luppanen tykkää, häntä heilu ja koirun paikkaki pysy aikas hyvin kohillaan.
Sivuaskel oli kauheen vaikee, ei neiti ymmärrä miks pitäs sivuttain liikkua. Saatiinhan se jotenkuten onnistuun, ilman pysähyksiä meni paremmin ku pysähysten kans. Liikkeestä maahan on tolle joku lemppari juttu, menee nopeeta ja ilosesti maahan (Vega sais ottaa vähän oppia.. Hymy )
Het alettiin ratojaki tekemään, kaks 10 kohdan rataa. Ekassa oli käännöksiä molempiin suuntiin, sivuttais askel, pysähyksiä ja vähän juoksua. Tää meni vähän höpöksi, meinasin alkuun ottaa ihan tokomaisesti, unehtu että koiraa saa kehua. Luppanen meinas het möksähtää, että eikös tää ollukkaan sitä kivaa juttua. Sitte ku ite muisti alkaa kehumaan ja höpöttään ni johan alko sujumaan ja häntä heilumaan.
Toisella radalla oli pujottelua keilojen välistä, käännöksiä, maahan meno ja siitä mukaan kutsu, ja peruuttamista, koira sai tosin kulkee etuperin Nauru
Loppuun harjoteltiin tulppaania ja valkovuokkoa, tulppaani oli ihan helppo, vähän ku agilityn valssi, mutta ei sinnepäinkään kuiteskaan. Valkovuokko taas vähän ku poispäinkääntö, mutta itekki piti kääntyä koirasta poispäin.
Koiran puolta vaihettiin persjättönä ja takaaleikkauksella, ei ne toki ihan noilla nimillä oo, mutta ite muistaa paremmin agiliito juttuina Nauru Jalkojen välistä pujotteluaki vähän kokeiltiin, on se muka vaikeeta vaikka koira on tollanen kirppu, mie oisin melkeen halunnu jäähä kattoon kuin Sotta mastiffin kans sujuu siksakki..
Yhen kerran perusteella saattas vaikka olla luppasen laji, tuo ku ei normi tokossa vihti tehä mitään ku ei palkkaa tai kehuja satele koko aikaa. Nyt heilu häntä koko tunnin ku koiraa sai kehua koko ajan. Vähän vaan meinas neitiä ihmetyttää ku agi esteet oli kentän reunoilla, mutta niitä ei menty olleskaan. Välillä yritti ihan huomaamatta asetella tassuja puomille.. Jalka suussa