Ihan selvästi kevät tulee, ku minä alan innostuun treenaileen!
Vekku alotti maanantaina viikottaiset tokoilut Tupoksessa. Tällä kertaa ohjelmassa oli tuiki tarpeellista häiriötreeniä ihan perusasioihin.
Seuraamista suoralla normi vauhdilla, hitaassa kävelyssä ja juoksussa. Kävellessä ja juostessa piti paikan ja kontaktin hienosti. Hidastellessa alko poikittamaan ja seilaamaan, lisättiin ihan hitusen vauhtia ja johan alkoi paikka taas pysymään. Toisella pitkällä sivulla edellinen menijä leikitti koiraansa häiriöksi, mut eihän me sellasista välitetty. Nämä kaikki vielä yhdistettiin samalle suoralle, ensin hitaasta nopeampaan ja sitten toiste päin, vaihdot ilman perusasentoja. Hienosti meni nekin. Mie oon niin tyytyväinen tuon seuraamiseen treeneissä, vielä ku sais saman vireen kokeisiinkin, jospa se löytys kun ite lopettaa jännittämisen..
Paikallamakuuta häiriköitiin myös, ihanaiset pehmot hyppivät kuonojen eessä, katala berhandilainen kävi vuorollaan mulkoilemassa jokaista makaajaa. Vekku käänsi päätä toiseen suuntaan, ei kestäny kattoo kun leluja heiteltiin, eikä niillä saanu leikkiä Nolostunut
Noutoa harjoteltiin itsenäisesti tasamaalla ja opastettuna hyppynoutoa. Molemmat meni hienosti, hyppynoutoon oon varsin tyytyväinen, sitä ku ei oo aikasemmin tehty vielä ollenkaan. Näytti edellisessä kokeessa olevan VOI:n hyppyyn tarjolla niin pieniä kapuloita, et joutunemme hommaan jonku pienemmän itellekki, meillä ku pienin taitaa olla tollanen 650g..
Kaukojen maahan-seiso ja seiso-maahan vaihtojen sisäänajoaki tehtiin. Hyvin pysyy paikallaan ainakin vielä, ku ite oon ihan vieressä, nyt ku malttas tehä pohjat tähänki yhtä hyvin ku istu-maahan vaihtoihin..
Lisää perustreeniä, sivulle tuloja erinäisistä kulmista muutaman metrin päästä. Näihin pitäs kehitellä paaaljo lisää vauhtia, paikan hakee hyvin mistä kulmasta vaan, mutta tulee ravilla. Ehkäpä se vauhtikin löytyy kun tulee lisää varmuutta ja opitaan vähän lisää Hymy
Tehtiimpä väliin askeleitakin, yks askel kerrallaan oikealle, vasemmalle, eteen ja taakse. Vasemmalle askellus on ohjaajalla vielä hakusessa, muut menee aika nätisti, pitää paikan ja kontaktin hyvin.
Täyskäännöksiäkin tais mukaan mahtua, haettiin koiruudelle sopivaa nopeutta käännöksiin molempiin suuntiin. Vekkusella on oikealle kääntyminen paljo vaikeempaa, vasemmalle pitää paikan paremmin, mutta ei se ihan kohillaan taija olla..
Lopuksi vielä vähän jumpattiin, tarkotus oli saaha koira vasemmalta sivulta oikealle ja takaste, niin, että kuono ois koko ajan kohti ohjaajaa. Juu, tarkotus oli, ei oikeen onstunu.. Tätä täytynee treeniä molempien hurttimusten kans, joutuvat taas vähän miettiin missä ne takakoivet kulkeekaan..

Tänään Vekku alotti uuden harrastuksen, onhan noihin välineisiin toki totuteltu jo aikasemmin, mut tänään laitettiin ihan oikeesti pulkka perään ja tallustettiin pikku lenkki. Käännöksissä meinaa aisat vähän ahistaa välillä, eikä ihan vielä hahmota kuin lähelle lumipenkkaa voi mennä, mut kyllä tämä tästä. Häntä kuiteski heiluu koko ajan ni ei ne älyttömästi voi ahistaa. Tarkotus ois vielä tälle keväälle saaha kummityttönen pulkkailemaan Nauru
Muuten meijän lenkkeilyt on suuntautunu tuonne merelle, melkeen kelillä ku kelillä. Vaatetta päälle ni ite tarkenee, koiria ei kerkee paleleen ku kirmailevat irti. Mikä lienee vikana, ku ei sielä oikeen kamalasti muita oo näkyny Jalka suussa Jospa tälle talvea sais aikaseks käytyä tallusteleen ihan Taskussa asti, se on sellanen saaren tapanen tuola muuan kilometrin päässä..