Huh huh, sitä on taas laiskoteltu, ku blogia ei oo päivitetty aikoihin!
Jos vaikka alotettas eilisestä, Vega täytti huimat 3 vee! Nytkö ne pahimmat murkut ja uhmat pitäs olla selvitettynä? Eipä tuolla oo kyllä ollu sellasia kauheesti havaittavissa, mut Friidu oliki niin kaame murkku koko nuoruutensa etten mie edes ihan pieniä taija huomata Nauru

Synttärisankari
1302251657_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1302251679_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vähän piettiin hauskaa
1302251695_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vieraita
1302251723_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1302251735_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pentu ei ollu ihan mieluisin vieras, mut sai olla isosiskon kans mukana bileissä
1302251750_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sunnuntaina Friida kävi tokoilemassa ihan kokeessa asti. Tuomariksi oli vaihtunu Pipa Pärssinen, vähän meinas hirvittää, kun neitihän ei mikään tarkin mahollinen tokokoira oo. Se tekee vähän sinnepäin, sillon ku vihtii, jos ei vihti, ei tee edes sinnepäinkään.
Aika tyytyväinen täytyy taas olla, vaikka seuraamiset meni ihan höpöksi, nokka kiinni matossa ihan koko ajan..

Luoksepäästävyys 9,5 (nousi seisomaan ja mie pidin narun liika tiukalla..)
Paikallaolo 8 (hidas maahanmeno, ennakoi perusasennon)
Seuraaminen kytkettynä 5 (nuuski mattoa, haahuili takana ja välillä väärällä puolenki)
Seuraaminen taluttimetta 6 (samat viat)
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8 (hidas, toisella käskyllä perusasentoon)
Luoksetulo 9,5 (vino perusasento)
Seisominen seuraamisen yhteydessä 8 (taas se perusasento)
Estehyppy 8 (hiippaili, nuuski estettä, vino perusasento)
Kokonaisvaikutus 8,5 (Ei ollu ihan mukana, mutta kehuja tuli iloisesta tekemisestä Nauru)

Yhteensä 152,5 sijoitus 2.

1302251708_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Friidu on treeniny ihan kotona kaikkee pientä kivaa. Tällä viikolla on käyty kahtena aamuna kylillä kimppatreeneissä, kun mie oon lomalla. Seuraamisia, jääviä, noutoja, seuraamisessa on nyt alettu ihan tosissaan hakemaan sitä kontaktia, mut ei se ihan helpolla näytä löytyvän. Ruutuakin leikittiin eilen muutamaan kertaan, kun on hianot uudet ruutunauhat, ihan oman tuotekehittelyn tulosta Nauru Äiti tosin joutu ompeleen, ku ei mulloo sellasta konetta olemassa..

Vekkunen onki sitte treeniny vähän enemmän. Viime viikon agit meni ihan höpöksi. Oli astetta haastavampi rata, paljo tiukkoja kurveja ja suoraa, jonka päässä oiski pitäny mennä sinne putken väärään päähän. irtoohan se, juu, ne kohdat meni oikeen hyvin, missä sai irrota. Mut ne nuo irtoamisista kiinni ottamiset oli melkosesti hakusessa. Meinas iskee masennus, ku just oli tullu ilmotettua koiruus kisoihin.. Jospa sielä ei ois ihan tollasia ratoja vastassa.

Viime viikon maanantai tokoissa Vekku oli sitä mieltä et pihalla on ollu vähintäänki tärppinen narttu, sama otus oli muka hallissaki käyny, paria kohtaa hiekasta piti nuuskuttaa oikeen antaumuksella. Ensimmäiset harjotuksetki tuo oli vähän muissa maailmoissa, mut ryhdistäyty sitte kuitenki.
Luoksepäästävyydessä istua napotti ihan sievästi, kontakti ei pysynyt, mutta eipä se onneksi oo kauheen vakavaa. Sivulletuloja matkan päästä, juu, ei, hyyyvin hiiiidasta. Tässä huomas ettei ajatukset ollu ihan mukana. Tuleehan se sivulle ihan oikeen, mutta vauhtia sais olla reippaasti lisää. Näihin pitänee kehitellä jotain viritystä.
Seuraamiseen oli keksitty koirille vähän jumppaa, ensin vaan siirreltiin koiraa istumaan vasemmalta oikealle sivulle, tavotteena et kuono ois koko ajan kohti ohjaajaa, paremmin meni ku viimeks, tässä ois hyvä kotiaktivointi, ku muistas vaan tehä. Vinouden poistoa jatkettiin seurauttamalla (imuttamalla ilman käskyä) koiria välillä oikealla puolella. Olipa melkosen hankalaa! ihan jo se namin pitäminen kuonon edessä oikeella puolella. Muutama ihan hyväki pätkä saatiin aikaseks.
Käännöksiäkin taidettiin harjotella, oikealle käännöksissä palkkasin heittämällä lelun hännän taakse heti käännöksen jälkeen. Ihan kivasti alko pysymään lähempänä oikealle käännöksessäkin.
Paikallaoloissa oli vähän eri kuviot, koirat oli kahdessa rivissä, takana kokeneemmat ja edessä vähemmän tehneet. Eipä näyttäny koiria paljo häirittevän, vaikka edessä oli toinen rivi. Paikallaolot tehtiin istuen ja maaten, molemmat tais olla ihan rauhallinen.

Tällä viikolla muisteltiin peruuttamista, meinas mennä vähän peppu maassa alkuun, mut hokas sitte, että on helpompaa peruuttaa ihan seisaaltaan. Melko suoria pätkiä saatiin tehtyä usemapiaki. Käännöksiä tehtiin paljon, kokeiltiin pikku vinkkejä koiralle helpottamaan suunnan muutoksia. Vekulle riittää tosi pienet "avut", muistas vaan ite aina käyttää niitä. Vasemmalle käännökset oli hienoja, oikealle välillä vähän irtos, välillä pysy oikeenki hyvin.
Jäävistä liikkeistä kateltiin seisomista. Ensin vaan seiso ja ite häiriköitiin koiraa, kävelin ja juoksentelin ympärillä, heittelin lelua, hypin, pompin, Vekku tais pitää mua tyhmänä Nauru mut kiltisti seiso paikallaan. Liikkuroituna liikkeenki meni hyvin, ei saati moitteita.
Ruutua otettiin ensin piilotetulla namikupilla pari kertaa, suoraan ja eri kulmista. Hyvin löysi perille, matkaa tais olla joku 15m. Loppuun otin vielä kerran ilman palkkaa ja käskin maahankin ruutuun, hyvin meni seki.
Hyppynoudossa tein tarkotuksella vinoja heittoja. Pari kertaa piti vihjasta, et takasinki hypyn kautta, pari kertaa osas ihan ite hakee hypylle palatessa. Kunhan nuo loputki lumet lähtee ni päästään kotonaki harjotteleen hyppelyä, tuossa asvaltilla ei kauheesti vihti hyppyyttää..

Tiistaina tais olla vaan ihan vähän seuraamista, liikkeestä istumista ja seisomista. Oli niin kuranen kenttä ettei kauheita tehty. Ne mitä tehtiin, tehtiinki kunnolla.
Eilen otettiin metallinoutoa, ekalla kerralla meinas et haje ite, kolmannella kerralla meni jo ihan laukalla kapulalle! Hyvä siitä vielä tulee, kunhan aletaan harjotteleen enemmän, nyt ku kapula ei enää jäädy suuhun kiinni. Normi nouto oli mukavan vauhdikas.
Seuraamisessa keskityttiin lähtöihinja pysähyksiin, ei moittimista. Ruutu oliki sitte hankala. Ei oo taidettu ikinä ennen tehä asvaltilla, johan oli kumma juttu. Ensin ei meinannu löytää koko ruutua, vaikka matkaa oli ehkä 8m. Löytyhän se kuitenni, muutaman kerran pitensin matkaa ja hyvin löyty. Täydeltä matkalta alko puolessa välissä kyseleen, et oisko tässä hyvä, toisella käskyllä meni perille asti. Viimeseksi otettiin sitten vielä vähän lyhyemmältä matkalta oikeen vauhdikas meno ja jätettiin hautumaan.