Junassa on hauska matkustaa, tai sitte ei, mut ompahan aikaa päivitellä blogia. Koirat ei tälle reissulle päässy mukaan, mut on neki jo herätelty talvihorroksesta Hymy

Tammikuussa taidettiin vaan oleilla ja ulkoilla. Jäällä on käyty siitä asti kun sinne uskalsi mennä. Mettässäkin käytiin melko pitkään, kovista pakkasista huolimatta. Siinä vaiheessa siirryttiin kokonaan jäätikköurheiluun kun koirilla alko hangessa loppumaan maavara. Miullahan oli lumikenkäset jalassa, niin ei ollut liikkumisessa mitään ongelmaa. Kuviakin toki tammikuun pakkaslenkeistä löytyy.
Helmikuussa käytiin testaamassa Oulun koirauimala. Vekkunen on päässyt pulikoimaan kahteen kertaan, Friidu vaan kerran, mutta eiköhän me tuola vielä pariin kertaan käydä ennen luonnonvesiin pääsyä.
Tokoakin on innostuttu taas treenaamaan. Jäävät liikkeet alkaa olemaan ihan mallillaan, hyppynouto sujuu, samoin metallinouto. Tunnaria ja kaukoja on hinkattu ihan urakalla, ehkä nekin vielä joskus on siinä mallissa että voi harkita kokeeseen lähtöä. Onneks meillä ei oo mitään kiirusta tuon tokon kans, sitähän voi treenailla vaikka sitten eläkkeellä Silmänisku

Agility aloteltiin talvitauon jälkeen taas maaliskuun alussa. Parit ensimmäiset treenit meni oikeenkin hienosti, ois varmaan pitäny ilmottaa kisoihin ennen ku jatkaa treenejä… Noh, ne ekat kisatki käytiin viikko sitte, tulosrivi hieno HYL, HYL, HYL! Ensimmäisellä radalla koira lähti lapasesta het alkuunsa. Toinen rata sentään ehkä jo etäisesti muistutti agiliitoa, mutta ei siinäkään kehumista ollut. Kolmas olikin sitte ihan huippuhieno, yhtä pientä ylimäärästä mutkaa lukuun ottamatta. Ois pitäny muistaa kääntää varpaat sinne seuraavaa estettä kohti, eikä sinne vikaseen suuntaan. Seuraavat kisat ois viikon päästä, tällekkin viikonlopulle oli kalenteriin merkitty agiliito, mutta kartturi otti junan alle ja suuntaa kohti Tamperetta viikonlopuksi.

Friida kävi pari viikkoa sitten terveystarkastuksessa Otuksessa. Koirus todettiin päällisin puolin ja veriarvoiltaan terveeksi. Selässä oleva isomman patin sisältö onkin talia eikä rasvaa. Kauhulla odotellaan millon se päättää puhjeta... Maanantaina Friidu sitten menee samaiseen Otukseen kuvauttamaan koipensa. Se kun meinaa välillä ontuilla pitempien lenkkien jälkeen ja joskus ihan ilman syytäkin. Katotaan ettei kinttuihin oo ilmaantunu mitään suurempaa vikaa, kun ei tuo koirus enää mikään nuori kuitenkaan oo, kaheksan vuotta tulee kesällä täyteen prinsessalla. Puntarilla käynti järkytti, Friidu painoi 23kg ja Vega 25,9kg Yllättynyt Laihiksen paikka kumpasellaki!