Meillä on jouduttu kevät keskittymään rauhallisiin harrastuksiin, Vekku alkoi muuan viikko sitten ontumaan oikeaa etustaan. Tohtori löysi kipeän varpaan, totes sen nyrjähtäneen. Varpaan jälkeen kipu siirty ylemmäs ja löyty tulehtunut jänne, olikohan joku piceps, tai jotain sinnepäin. Nyt ollaan vielä pari viikkoa "levossa", ulkoillaan remmissä n.15 minuuttia kerralla 3-4 kertaa päivässä.

Onneks tokoa voi treenailla rauhallisesti. Tunnari alkaa oleen hyvällä mallilla, nenä toimii ja oma löytyy 9/10. Kaukokäskyjen asennonvaihtoja on jumpattu melkeen päivittäin. Jääviäkin on tehty jonku verran, melkosen hyvin neki jo onstuu ihan oikeen. Paukkujakin on käyty kuuntelemassa aina kun vaan jostakin joku kiva paukuttelija löydetään. Eilen Vekku maltto maata paikallaan vaikka kävin piilossakin pyörähtämässä, ei huonostikkaan smiley

Tokon lisäksi on tehty jälkiä, paljon jälkiä. Reilu viikko sitten Riikka ja Sylvi kävi kyläilemässä. Perjantaina käytiin tekemässä ensimmäiset jäljet Köpille, Hutille, Sylville, Vegalle ja Friidalle, pituutta ei ollut paljoakaan ja namia joka askeleella. Namit jäi syömättä, mutta jälki ajettiin aika sievästi. Friidakin kävi nuuskuttamassa oman jälkensä. Ahne luppakorvakin jätti eväänsä syömättä, jäljesti kuitenki hienosti. Lauantaina mukana oli Eve ja Astakin, kunnon aavesilmien jäljestykset smiley Vegalle reilu 50m jälki, ensimmäistä kertaa välillä muutama askel ilman evästä. Näytti nuuskuttavan paremmin namittomat askeleet, jotenka päätin lopettaa mahottoman ruuan viljelyn. Saatiin myös käsky pitentää jälkiä reippaasti, noin lyhyellä jäljellä ei kuulema ehdi ku alkuun päästä. Yhden jäljen tein tuohon viereiseen puistikkoon, ihan hyvin ajettiin nurmellakin ollut jälki, tuo jälki ei vanhentunut montaakaan minuuttia.
Perjantaina päästiin ensimmäistä kertaa jonkun muun kuin miun itteni tekemälle jäljelle. Pituutta n.100m ruokaa alussa ja muutamilla askeleilla välillä. Keppejäkin oli jäljelle hukkunut pari. Ensimmäinen keppi jätettiin ihan huomiotta, toinen nostettiin pienellä avustuksella!
Tänään käytiin taas metsässä. Jäljellä pituutta n.200m, vanheni reilun puolisen tuntia, keppejä neljä, kulmia tais olla kaks. Nameja tiputeltuna matkan varrelle jonku verran. Ensimmäisen kerran kokeiltiin vähän janalähdön tapastaki ja löydettiin jälki smiley Kolme keppiä löytyi, pienellä avustuksella ne jopa nousikin! Kulmissa tehtiin vähän lenkkiä, mutta jatko löyty hienosti. Kerran eksyttiin vähän harhaan jäljeltä, mutta löydettiimpä takastekki ja jatkettiin ihan jäljen mukasesti. Olipa melko tyytyväinen koira kun pääs ihan kunnolla töihin!


Vegan jäljestäminen on talven aikana parantunu ihan hirveesti, kai se on unissaan jäjestäny koko talven laugh
Friidalle tein tänään kestokanilla laahausjäljen, pituutta varmaan n.150m. Luppanenhan ei oikeen innostu ihmisjäjestä, tuo kanin jälki oliki paljo kivempi! Nenä ei ihan maassa ollu koko aikana, vähän sellasta haahuilun näköstä, mutta hännän huiskeesta näki millon oltiin jäljellä ja millon ei. Nameja ei jäljeltä löytyny, eikä se menoa haitannu olleskaan. Lopussa palkkana tietenkin oli kaniini, sitä kanniskeltiinkin ylpeänä vaikka kuin kauan. Friidu saanee käydä kanin jäljillä toistekkin wink





Vekkusesta otettiin muuan pönötyskuvaki