Niin se aika menee ja pikku koira kasvaa isoksi. Friida on jääny pieneksi jo ajat sitte. Painoa pennulla 17,3kg korkeutta varmaan jo 50cm, en oo mitannu, mut iso se on.

Tänään oli leikkikoulun päättäjäiset. Ensin harjoteltiin hyppyä ja koirien käsittelyä eli Katri kävi kattoon jokaiselta hampaat ja kopeloi vähän muutenki koko koiran läpi. Vegaa ei oikeestaan kiinnostanu koko homma, anto tutkia ihan rauhassa. Vähän otettiin seuraamisen alkeita, kyl se on helppoo, ku koira vaan kattelee silmiin tein minä mitä tahansa melkeen =) Eipä tässä vaiheessa vielä paljo muuta vaadita ku kontaktia ja lähellä kävelemistä samaan aikaan. Katri oli ideoinu meille pienen kisan kurssin päättäjäisiksi. Piti kulkea ämpäriltä toiselle löysällä hihnalla, ämpäreillä piti sitte koiran istua, mennä maate, näyttää hampaat ja pysyä muuten vaan paikallaan vapaavalintaisessa asennossa. Lähdössä ja maalissa oli vielä hyppy. Hienosti meni, Vega voitti =) varmaan synttäreitten kunniaks!

Onhan me tässä välissä käyty pentunäyttelyssäki pokkaamassa ROP-pysti, ausseja kokonaista kaks kappaletta. Tähti-sisko oli Vsp, eli Marjolle kaksoisvoitto =) Siihempä se meijän näyttelymenestys taitaa sitte loppuakki, mut haitanneeko tuo minkään.

Friida kävi hierottavana Katrilla, jumeja löyty selästä, lavoista ja oikeasta reidestä. Hienosti anto hieroa vaikka oli ekaa kertaa pöydällä. Muutaman kerran ois halunnu lähtä pois, oli vissiin aika kipeitä kohtia välillä.. Hieronta viikolla ei agiliidetty ollenkaan, Tupostreenit oli MM-kisa tauolla ja omatki jätettiin hieronnan takia väliin. Nyt omat reenit on pimeyden takia tauolla, jatketaan maneesilla varmaan marraskuussa.

Tupoksessa oli viimeks erilaisia ohjaustyyli harjotuksia, persjätöä takaaleikkausta, edestäkääntöä ja valssia. Neiti kävi sen verta kuumana että yks harjotus jäi meiltä väliin. Mulla meni hermot kun se oli koko ajan kädessä kiinni, niskasta kiinni ja kentän reunale rauhottuun. Loppu treenit oltiinki sitte tosi hyvin kuulolla, pureminenki loppu siihen. Tarttee vissiin aina väillä muistutella et miten kulukaan käyttäytyä. Nyt tiesin ettei yritä kertoa olevansa kipeä, koska hironnasta ei ollu ku viikko. Friidallahan on tapana kertoo ikävästi puremalla, jos sillä on joku paikka kipeenä eikä halua hypätä. Käy kuitenni sen verran kierroksilla ja tykkää agista, et vetää treenit varmaan vaikka kolmella jalalla jos niikseen tulee.

Tokoiluun pitäs saaha jostaki uutta intoa itelle, jos se koiraki siinä sivussa innostus lajista taas uudestaan. Parin viikon päästä alkaa Katrilla pyöriä viikko treenit avo(voi) liikkeistä, meinasin mennä sinne kattoon josko keksittäs jotain kivaa. Onhan me itekseen joka viikko ainaki, jos nyt ei ihan joka päivä, treenattu jotain pientä. Seuraamista lelupalkalla, jääviä liikkeitä ja luoksetuloa. Tuota vaan ei jaksa se lelukaan kovin kauan kiinnostaa, namilla ei toimi senkään vertaa. Kippoakin on yritetty, mut ei sekään innosta. Taitaa suurin syy lla ohjaajassa, tää ei osaa palkata oikeen. Jospa siihenki saatas Katrilta vinkkejä, ettei tulis ton pennun kans tehtyä samoja virheitä. Friida parka joutuu kestämään ne ekan koiran mokat toko-puolella. Agissa Milla joutu opettaan mulle kaikeen alusta, Friida nyt yrittää opettaa lisää. Jospa sitä joskus oppis!

Onhan nuo molemmat pelastellukki. Sehän menee hyvin, ihan vaan sen takia varmaan ku koira saa työskennellä itsenäisesti eikä tartte kuunnella mun ohjeita. Friida ilmasee jo aika tehokkaasti, haukun alotuksessa on vielä välillä epävarmuutta, mut sitte ku alottaa ni haukkuu kyllä tehokkaasti. Vegalle oon vähän miettiny et josko rulla koiraa yrittäs, sille nyt ei kuitenkaan oo vielä ilmasulla mitään kiirettä, kunhan pitää hauskaa maalimiesten kans metässä. Hienosti pentukin irtoaa jo kauemmaski, metässä kyllä tietää mitä pitää tehä, eikä ukkoja jätetä yksin löytämisen jälkeen,ainakaan jos namia tei lelu löytyy taskusta =)