Ompas taas vierähtäny aikaa viime kirjotuksesta. Treeneistä muistaa ehkä puolet, jos sitäkään..

Viikko sitte Tupoksessa oli baanaus päivä. 19 esteen rata tais olla, sellanen sujuva suhteellisen suoraa ja lujaa.. Kunto on jokseenki huono, itellä, ei koiralla. Tarttee alkaa lenkkeileen.
Tällä viikolla alotettiin sarjaesteharjotuksella, keinu-aita-aita-aita-A. Aidat oli tosi lyhyillä väleillä, ihan ok meni, A:lle ohjaus piti harjotella uusiks, ku näytin vähän sinnepäin..
Yhessä pätkässä oli hyppy- jonkumoinen kulma -muuri-pituus-90 kurvi- mutkaputki-90 kurvi- A. A siis oli samalla suoralla pituuden ja muurin kans. Pituuden ja A:n välissä piti kurvata siinä vieressä olleeseen putkeen. Ekalla kerralla en kääntäny muurille tarpeeks, ni neiti kävi kiertämässä sen, putkeen meni hienosti.
Paljo muutaki tehtiin, mut ku ei tää muista enää.. Viimesenä mentiin ratapätkä jonka ihan lopussa oli sellanen kiperä pujolle vienti. Sinne tehtiin silmukkaa kerran jos toisenki, kotiläksyksi saatiin harjotella pujolle vientejä..

Käpistreenit onki sitte helpompi muistella ku kaikki treenipiirustukset löytyy Raahen koirakerhon keskustelupalstalta, Kiitos Jossun!

25.5 Vega
Ekoissa käpistreenissä Vega päsi harjotteleen etenemistä, pujottelua, keinua ja valssailua. Etenemishajotuksessa oli neljän aidan suora, tarvittiin namikippo ja houkutelija suoran päähän että jätkä irtos. Lisäks tarvittiin muutama apurima että aidat ylitettiin eikä alitettu.. Pari ihan kiva etenemistä saatiin, ite pitää liikkua eikä saa sekottaa pienen koiran päätä kovin monella käskyllä, eli eteen käsky jää vielä pois..
Pujottelua kokeiltiin ekan kerran verkkojen kans. Vegahan hoksas mikä on pujon idea, muutaman kerran piti harjotella, ja sitte meni ku vanha tekijä. Keinuahan ei kauheesti oo vielä otettu ku se oli talvella vielä ihan kamala este pojun mielestä. No nyt siitä on tullu jo ihan sellane mentävä, ihan ilman onkelmia tassutellaan menemään. Muutaman kerran meni niin että keinu laskettiin ihan maahan asti, sitte pari kertaa niin että pudotusta oli ehkä 2-5cm. Hienosti meni Nauru
Valssailuharkka toi positiivisia yllätyksiä. Nuori koira, mutta se kääntyy jo yllättävän hyvin, kun ite osaa ohjata oikeen. Vega lukee ihan hirmu hyvin kroppaa. Kurvit pieneni heti huomattavasti kun ite kääntyili oikeisiin suuntiin. Kiitos Jenna uusista oivalluksista!

27.5 Friida
Ceekkosten treeneissä oli itsenäisesti harjoteltavana putken umpikulmat ja puomi. Putkeen lähetykset onnistu aika hienosti, putken suu löyty kulmasta ku kulmasta, tais olla tuuria mukana Nauru
Puomi- aita härdelliki meni ihan hyvin, pari alastuloa piti ottaa uusiksi ku meinas innostua loikkimaan.
Ohjausharjotus meni ihan kivasti, neiti kun ei turhia irtoile, ni tekee pienet kurvat siivekkeitä nuollen. 4-6 esteillä oli vähän säätämistä, siihenki keksittiin toimiva ohjaus. 5 aidan jälken piti ite olla nopee ja ehtiä sen verran eelle että pyöräyttää koiruuden aidan ja íttensä välistä putkelle. Tällä saatiin putkeen menoon pikkusen lisää vauhtia.

1.6 Vega
Päivän, tai oikeestaan viikon , aiheena takaaleikkaus. Ekana oli kolme aitaa namikupin kans, kaks suoraan ja kolmannelle vähän mutkaa. Kaks ekaa meni ihan hyvin, komannelle piti jo ohjata, Vegan kun menee just sinne mihin mun hartiat näyttää.. Sitte kyllä meni hyvin ku muisti ite kääntyä ja kutsua ajoissa. Saattaa hetki mennä että oppii, neiti kun seuraa enemmän kättä ku muuta ohjausta.
Useammalla esteellä takaaleikkaukset ei tuottanukkaan sitte mitään ongelmaa. Ite ku liikkuu, ni koira liikkuu ja kun muistaa ohjata ni sehän menee just sinne minne ohjataan, ihana elukka Nauru  Aidat oli maxina eikä kertaakaan menny alta, fiksu miäs, oppii paljo nopeempaa ku emäntä..
Itsenäisenä oli putki-A ja pujottelu, A:n kontakteilla varmistelen melkosesti, mutta ihan hyvin jo pysäntyy. Kohta saa alkaa katteleen ylösmenoa, pitääkö siihenki alkaa keksiin jotain, meinaa välillä hypätä aika korkeelle.. Pujotteluun ei verkkoja saatu, mutta mutta, tuohan pujottelee näköjään ilmanki jo, kyllä me verkkoja vielä hyödynnetään, aina ku mahollista, mutta ilman käsiapua näyttää menevän jo muutenki.

1.6 Friida rataharkka
Ratana oli suhtellisen suoraviivanen kurvelo. Eka kerta meni ihan säätämiseksi, koira oli melkeen kuulolla, ja emäntä melkeen hereillä. Eihän siitä muuta voi tulla ku sanomista. Toisella kerralla meni jo paremmin, ite ku muistaa juosta ja ohjata ni koira etenee ja menee mihin pitääki, jos itte jää himmaileen ni saman tekee koiraki. aika loogistaa, juu'u..

3.6 Vega
Vega pääsi kuokkimaan Aakkosten treeniehin, aiheena tuttu takaaleikkaus. Sehän meni vallan mainiosti. Veka kun irtoaa huomattavasti pidemmälle ku neiti, niin yhessä kohtaa piti omaa juoksu linjaa muuttaa reippaasti. Aidat oli melkeen vierekkäin, n. 3m päässä toisistaan. Ekalla kertaa menin ihan liian lähelle jälkimmäistä aitaa ja olin ite menossa vielä väärään suuntaanki. Korjatussa versiossa jäin paljo lähemmäs ensimmäistä aitaa ja käännyin menosuuntaan, johan koiruuski hokas mihin oltiin menossa ja hyppäs aidan ihan oikeen.
Itsenäisenä harjoteltiin yhellä aidalla poispäinkääntöä. Tämänki ku ite taas muisti ohjata oikeenpäin, ni meni hyvin. Vielä tulee aika iso kurvi, mutta sallittakoon se tuolle kakaralle, pienennetään kun koira oppii lisää. Toisnen itsenäinen oli kuuden kepin pujo, sujuhan se Nauru Olihan sielä keinuki, muutaman kerran taas mentiin avustettuna, eipä tuo mitään välitä parin sentin pudotuksesta, eli uskaltaa lisäillä pikkuhiljaa.

3.6 Friida
Ceekkosilla jatku kans takaaleikkaukset. Ensimmäiset kaks harjotusta mnei ihan hienosti. Helppohan tuota on kääntää, vaikka edessä ois ansaestekki, kun ei se ilman erillistä käskyä mihinkään irtoa, paitti ihan vahingossa.. Kolmannessa harjotuksessa piti tehä takaaleikkaus heti putken jälkeen, se oliki sitte hankalampi. Neiti ei heti putkesta tullessaan hoksannu aitaa, ja alko hirveesti kyseleen että mitä mitä, väkisellä piti tuupata aidan yli. Muuten irtoaa just sen verran että takaaleikkaukset onnistuu ongelmitta.
Itsenäisenä oli keinu, jossa harjoteltiin namikupin kans takaaleikkausta, lähetystä ja vedättämistä. Hirveesti pitää hoputtaa jos jään ite taakse, vaikka oiski namikippo houkuttimena. Pitäs kehitellä jotain irtoamisharjotuksia, jos ton sais vaikka ihan oikeesti irtoilemaan kunnolla, edes joskus.. Pujottelu oli myös itsenäisenä. Harjoteltiin alotuksia eri kulmista ja vähän yritin vedättääkki, hyvin vähän, mutta sen verran että vähän vauhtia tuli lisää, tai ainaki se itestä näytti siltä.

Viime viikolla Vega kävi hakuilemassaki. Neljä ukkoo löyty metästä, kaks oli viltin alla piilossa. Eivät aiheuttanu minkään laista muutosta käytökseen. Pitäs alkaa tuota ilmasua opiskeleen, "irtorullat" ois jo Nauru