Hakua
Keskiviikkona käytiin Vegan kans hakuilemassa. Ohjelmassa oli jonkunsorttinen ohjaus harjotus. Vegalla kun on tapana ite päättää mihin päin herra lähtee. Vaikka sille suunnan ihan selvästi näyttää, saattaa suunta olla n.60°pielessä kun koira lähtee liikkeelle. molemmille puolille keskilinjaa meni yks maalimies, jotka löydön jälkeen siirty linjalla ettenpäin. Ennen lähetystä maalit näyttäyty, tarkotuksena saaha koira hoksaamaan että minä näytän suuntaa ihan oikeen. Toisella puolella maasto oli aika ryteikköstä, toisella vähän helpompaa, mutta hienosti jätkä irtos aika kauaski. Ekalla maalilla teki pienen ylimääräsen mutkan ja kierteli helpomman reitin toivossa, mutta aika hyvin. Toisellekkin teki mutkan. Kolmannelle meniki sitte ihan suoraan, kunhan hokas missä se on. Neljäs oli helppo, sinne meni ihan ilman ylimääräsiä apuja ja mutkia. Viides oli tosi hankala, vähän huono näkvyys, pikkusen alko vissiin jo väsyttään ja pitkä matka. Ihan hyvin kuitenki eteni kun taas sai kunnon avut. Viimenen oliki sitte mukavan helppo, sinne meni ihan suoraan. Kehuja tuli herrasmiesmäisestä käytöksestä Nauru Jätkä kun ihan kiltisti seisoo vieressä ja oottelee palkkaa.
Ihan loppuun, toisten treenien jälkeen, kokeiltiin vähän miten rullan tuonti sujuis. Eiköhän me rullakoiraksi aleta opiskelemaan, ihan hienosti haki "rullaa" ja luovutuski pitäs pienellä harjottelulla olla kunnossa.

Friidan Tupostelut
Torstaina oltiin taas normaalin viikko-ohjelman mukaisesti Tupoksessa. Alkuun otettiin jokainen omalla aidalla takaa kiertoja koira ulkopuolella, lähetys mahdollisimman kaukaa. Parin toiston jälkeen irtos jopa metrin parin päästä, saavutus meille. Sitte vaihdettiin koira aidan puolelle ja poispäinkääntönä samaa takaakiertoa, tämäki meni ihan kivasti, tosin lähettämään ei kovin kaukaa pystyny, mutta eipä tehty silmukoitakaan.
Sitte mentiin putkeen, kaks putkee joiden välissä ensin vedätettiin ja sitte tehtiin persjättö, nämähän on suht helppoja, kun ei tuo lähe mihinkään kauas huiteleen. Ekaan putkeen lähetyksessä vaan oli A kivasti siinä putkensuun vieressä houkuttimena, eipä neiti sinne eksyny.
Seuraavana pätkänä oli hyppy-pujo-putki. Pujolta piti ehtiä koiran eelle ohjaamaan putkeen, kun taas oli ansana sama A. Ekalla kerralla se A houkutti, oli myöhässä pjottelun lopussa enkä kerenny ohjaamaan kunnolla. Toisella kertaa olin nopeempi ja sain tyrkättyä koiran putkeen, vitonen ois kuulema tullu ku koira hipas mun jalkaa.
Viimenen pätkä oli loppusuora putki-A-pituus-aita, aidan jälkeen namikippo vauhtia lisäämässä ja A:lle tietenki loistava kontakti. Ei ihan menny putkeen, se kontakti oli kaukana loistavasta. Ahne luppis ois vaan menny äkkiä syömään. Ehkä neljännellä kerralla saatiin tehtyä nätti kontakti, sillonki mulla oli niskavillat käpälässä, seuraavalla kertaa otettiin jo ihan kiltisti kontakti Hymy
Sitte oliki vuorossa koko rata, piirustuksen voi käydä luuraamassa Wililtä. Ensimmäiset 5 estettä meni ihan hyvin, sitte neiti suuttu ku olin han vähän myöhässä putkeen ohjauksessa, kävi hampainensa sen verran lähellä polvee, että lähti jäähylle häkkiin otteeleen uuta vuoroa. Hetken mietinnän jälkeen oliki paremmin kuulolla ja ohjaaja paremmin hereillä. A:n kontakti otettiin uusiksi vähän tarkemmin ja 6-8 putki-aita-puomi  pätkällä rima tuli alas, tarkempi ohjaus aidalle. Ekalla kerralla vedätin liikaa, aita kun oli vähän korkeempi mitä muut.
Viimesenä oli vielä pätkä jossa tultiin vaudilla poispäinkääntö aidalle. Hieno silmukka tehtiin ekalla kerralla ja renkaanki neit roiskas melko huolimattomasti. Eiku alusta, taas tuli silmukka. Otettiin sitte kunnon vauhti ja jatkettiin saman tien uudestaan, nyt meni vauhdillaki ilman silmukkaa, tähän oli hyvä lopettaa Nauru

Vegan Tupos
Perjantaina Vega pääsi tuposteleen, osa harjotuksista oli samoja kun torstaina. Samalla kahden putken harjotuksella aloteltiin, eli vedätystä ekana. Muuten meni hyvin, mutta jäin ite sitomaan ennen toista putkea. Toisella kertaa meni hienosti. Persjättö meni kerralla hyvin, meinasin unohtua katteleen ekaan putkeen menoa ja sitte jäädä jälkeen kun koiruus tuli ulos putkesta, mut just kerkesin.. Sitte harjoteltiin pujottelua molemmilta puolilta. Ekalla kertaa Veksu oli ihan pihalla, et mikä on homman nimi, mut toisella kerralla hokas jo homman. Oikeelta ohjatessa olin ite solmussa remmin kans, sen ku keri tarpeeks lyhyeksi ni ihan hyvin meni. Pujottelun loppuun tehtiin oikealta ohjatessa valssia ja siitä putkeen, jossa vieläki oli A houkuttimena putken suun vieressä. Sitte kokeiltiin vielä takaaleikkausta pujolle. Tämä on mulle itelle ollu hirveen hankala, Minna oli houkuttelemassa koiraa pujon lopussa, eikä vegan kans tässä ollu mitään hankalaa.
Seuraavana oli vuorossa eteen lähetys pituus-aita, namikippo aidan taakse ja ei ku menoks, paitti ettei Vega ymmärtäny ollenkaan. Pituutta on hypätty ja namikippoa on käytetty, mutta ei. lähetys ei vaan tässä harjotuksessa onnistunu. Toinen lähetys harjotus oli rengas-aita, tähän annoin Minnalle narupallon houkuttimeksi, heti paljo paremmin irtos, kait tuo jätkä ei sitte oo niin kauheen perso kuitenkaan, vaikka ahne onki normaalisti. Sitte harjoteltiin takaakiertoa yhellä aidalla, ihan kivasti pääsi lähettämään vähän kauempaaki. Sitte poju sai jonku älynväläyksen ja alko kiertämään koko aitaa, piti ihan tosissaan vetää että hyppäs. Poispäinkääntö oliki tosi hankalaa, sidoin koiraa ihan liikaa. Paljo harjottelua eteenlähetyksiin, takaakiertoihin ja kääntämisiin!
Eilisen radan ensimmäisillä kolmella esteellä tehtiin jaakotus harjotus, tällä saa Vegale tosi tiukat kurvit, ainaki vielä kun hyppii vasta 45cm aitoja. Toiseenki suuntaan tehtiin jaakkoa kahden aidan harjotuksella, yhtä tiukat kurvit oli toiseenki suuntaan, hyvä hyvä!
Loppusuora harjotus tehtiin putki-A-pituus-aita. Kontakti oli hyvä, vaikkakin melkoisella vartaloavulla, mutta pysähty 2-2 ja pysy siinä hetken, ihan en tarpeeksi uskaltanu ottaa välimatkaa, että oisin ehtiny ohjaamaan viimeselle aidalle, sinne tuli melkonen silmukka. Itelle siis juoksutreeniä luvassa, koiran etenemisharjotusten lisäksi.
Viimesenä puomi-aita-pujo-putki-putki, puomin kontaktit otti hyvin, tiukalla komennolla jäi 2-2 seisomaan, pujottelu hyvin namiavusteisena, mutt hienosti meni, en uskonu sen menevän lähellekkään noin hyvin. Putkeenki kerkesin tuuppaamaan ja persjätöllä vielä toiseenki putkeen hienosti.
Paljon sai taas uusia vinkkejä ja harjoteltavaa, on se niin erilainen ohjattava mitä tuo neiti. Hirveesti jään sitomaan liikaa, pitäs muistaa käsiä levitellä paljon enemmän. Pitää käpiksen treenienvetäjille muistaa antaa tehtäväksi että räkyttävät mulle noista käsistä vähän vaikka liikaaki, jospa ne sitte alkas pysymään oikeessa suunnassa Jalka suussa