Vega sai tuossa alku kesästä ihmeellisiä pääntärinä kohtauksia. Kohtauksia tuli alkuun paljon lyhyen ajan sisällä ja ne säikäytti niin omistajan ku kasvattajanki aika perusteellisesti. Koiruutta tukittiin melkosen perusteellisesti, mutta mitään suoraa syytä näihin kohtauksiin ei ole löytynyt. Eläinsairaala Aistia on konsultoitu useampaan kertaan ja sieltä on diagnoosiksi annettu Idiopaattinen pääntärinä.
Nämä kohtaukset tulivat paimennuspäivän jälkeen, jossa Vega pääsi muutaman kerran nykäisemään narussa ihan kunnolla. Tämän takia on epäilty myös että oireet voivat johtua niskan alueen traumasta tai hermovauriosta. Reilun kuukauden Vega oli sairaslomalla kaikesta harrastamisesta, ihan kaiken varalta, jos kyseessä on joku traumaperäinen juttu niin saipahan aikaa parantua.
Uusia kohtauksia ei ole enää tullut, aika näyttää tuleeko niitä, jos ei, niin luultavasti kyseessä oli traumaperäinen juttu. Jos se taas on idioppaattista pääntärinää, niin kohtauksia saattaa tulla enemmän tai vähemmän, lääkitystä siihenkään ei ole olemassa, eikä taudin pitäisi vaikuttaa normaliin elämään muutoin kun silloin kun kohtaus on päällä.
Suuri kiitos Akuutin lääkäreille Minna Liinamaalle ja Tiina Tiihoselle Vegaraisen hoitoon perehtymisestä!