Viime viikolla alotettiin taas tutulla porukalla Tupostelut, sillä erotuksella alkukesään, että nyt pääsee Vegakin välillä mukaan.

Heti ekalle kerralle pääsiki junnu mukaan kokeileen kuin se pärjää isojen poikien treenissä. Hyvinhän sielä pärjättiin. Hämäriä muistikuvia on treeneistä, hyvin hämäriä. Yhessä harjotuksessa oli putken jälkeen aita ohitettavana, Vega ei vilkassukkaan sinne. Jotain pujottelun alotuskulmaa kateltiin, seki muuten hyvin, mutta pitää muistaa että koira on vielä nuori. Ite jos hätäilen liikaa, jää helposti toinen väli välistä, kun maltan oottaa ihan pikku hetken, menee joka väli ja vauhdilla. Puomia käytiin kokeileen itsepäisesti, hyvin hirastaa konaktille, vähän liianki hyvin, ku meinaa jäähä hiippaileen, sama homma A:lla. Tämä on kuulema ihan normaalia alottelevalla koiralla, ei oo ihan kaikki lihakset vielä tarpeeks kehittyny, mutta siinä ne harjotellessa kehittyy.
Kehitystä on koirassa (ehkä vähän ohjaajassaki) tapahtunu kevään jälkeen, ei oo ihan turhaa työtä tehty Nauru

Eilen oli sitte Friidun vuoro valmentautua.
Eka harkkana tais olla A-aita-pussi- (90°) aita, tämä tehtiin kahella eri tavalla. Ensin persjättö aidan ja pussin väliin. Sopii meille, kerkesin hyvin eelle aidan jälkeen. A:n kontaktinki otti vaikka en ihan vieressä ollu varmistamassa. Toisessa harjotuksessa piti pussiin ohjata oikealta puolelta ja kääntää sen jälkeen vasemmalle aidalle. Lähetin A:lta aika kaukaa aidalle ja kiiruhdin pussin jälkeen tekemään persjätön, hyvin ehdin ja nätit käännöksetki tuli. Seuraavaks kokeiltiin ihan uutta juttua, niistoa Nauru Juu'u ainakin neitin kans se oli just sitä. Lelu nokassa käännytään melkeen mihin vaan. Otetaan koira vastaan aidalta ja käännetään siivekettä hipoen tosi nopeesti uuteen suuntaan. Ensin harjoteltiin yhellä aidalla, sitten kokeiltiin molempiin suuntiin harjotuksella. Vasemmalle käänty paremmin, oikeelle tuli vähän liian iso kurvi, mutta käänty kuitenki ihan sievästi. Ehkä tämän vois ottaa käyttöön pienen harjottelun jälkeen. Vimosena pätkänä oli aita-aita-aita-A-Pituus-putki-aita--rengas-aita-pujo. kolmos aidalle piti koira päästää edestä ja kääntää tiukasti A:lle, tässä sattu pikku hipasu, ku kurvasin liian hätäseen koiran "päälle", tais takajalalla hipasta mua jalkaan. Pituudelta lähetys putkeen että ehtii ite tekeen persjättöä putken jälkeen, tiukka kurvi aidalle josta suora rengas aita, aidalta taas tosi tiukka kurvi pujolle. Pujotteluun käskytin vissiin myöhässä ku kerkes hammas hipaseen reiteen, äkänen kielto ja uus käsky. On vaan neiti oppinu niin huomaamattomasti hivotteleen, ettei parin metrin päähän ois huomannu, jos en ois kieltäny. Pari hitaampaa askelta tuli tohon väliin, mutta hyvin haki pujon alun eikä häiriintyny ylimääräsistä kielloista. Tästä on taas hyvä lähtä viikonloppuun..