Taas on näköjään oltu kiireisiä, kun tänne ei oo kukaan mitään saanu aikaseksi..

Maanantaina käytiin viimesen kerran tälle keväälle tokoilemassa Tupoksessa.
Alotettiin viime viikon hankalilla jutuilla kaukoilla ja luoksetulon pysäytyksillä.
Vekulla on opettelussa maahan-seiso-maahan vaihdot, tällä kertaa saatiinki jo monta onnistunutta vaihtoa aikaseksi, hyvä hyvä!
Luoksetulon pysäytyksessä annoin vahingossa käsimerkin, vaikka meillä on käytössä normaalisti suullinen käsky. Pysähtyihän tuo käsimerkilläkin, mutta valui vähän turhan paljo. Uudella yrityksellä suullisella käskyllä pysähtyi melko hyvin, parantamistahan toki aina on vähän..
Liikkeestä istuminen sujui aika hyvin, siihen nähen minkä verran sitä on tehty. Käsky tässä meni vaihtoon aikasemmin, jos se vaikka helpottas käskyjen erottamista toisistaan. Muutama virhe asento mahtu mukaan, pitänee vielä vahvistaa asentoja yksitellen, ennen ku alkaa sekotteleen.

Tehtiimpä vähän erilainen seuraamiskaavioki. Väliin mahtu normaalit käännökset, perusasennot, nopeudenvaihtelut ja lisäksi pari jäävää, kaukoja ja luoksetuloa Nauru Vekku oli hiukkasen ihmeissään, mutta ihan hyvin teki.
Paikallaolo tehtiin ensin istuen. Oisko ollu pari minuuttia ja piilossakin käytiin. Kerran Vega meni maaha, kävin korjaamassa asennon oikeaksi ja jatkettiin loppuun. Muuten oli ihan rauhallinen ja varman olonen, mikä lie älynväläys oli tuo maahan meno välissä.
Tokihan paikallaolo tehtiin sitten maatenkin. Kolme minuuttia piilossa, ei ongelmia. Kerran oli vieruskaveria vilkassu, vaikka lelut häiriköi ja olipa koirien välissä käyty hiippailemassakin.
Ens viikolla toivottavasti päästään alotteleen Käpiksessä tottistreenejä

Hakua on päästy vähän alotteleen. Pari kertaa on metässä käyty ja ukkoja on löytyny.
Friidakin on ollut mukana. Ensimmäisellä kerralla kaks ukkoa, ensmäinen ihan lähellä pienen kumpareen takana. Ei ehtinyt neiti jäljelle lähti kun oli niin lähellä, hyvin osas haukkuakkin. Toinen olikin vähän kauempana, lumisella hakkuuaukealla. Tälläkin meni ihan ilmavainulla suoraan perille ja haukkua paukutti hienosti.
Vekulla kans ensmäinen ihan lähellä, kaks seuraavaa melkeen 50m hakkuuaukealla. Rullan tuonnin kans pitää taas olla tarkkana, meinaa tiputtaa pikkusen liian aikasin (tai sitte ohjaaja vaan on rähmäkäpälä eikä osaa ottaa sitä rullaa kiinni..)
Toisella kertaa Luppakorva tais mennä molemmille ukoilleen jälkeä pitkin. Eipä tuolla suuria tavotteita tässä lajissa oo, niin ei toisaalta haittaa, omaksi ilokseenhan tuo puskissa kulkee. Nenän käyttö vaan on aika mieluisaa puuhaa, ja vielä kivempaahan se on, jos jäljen päästä löytyy ihminen herkkujen kans Nauru
Vegalla kolme ukkoa, toinen tais olla jo vähän liianki kaukana, mutta eipä tuo löytöä haitannut. Ensimmäisen rullan toi perille, mutta joku solmu tuli aivoihin ja menikin vähän ohi. Näytölle roikuin  vähän matkaa liinassa, unohtu vaan laittaa hanska käteen ni oli pakko päästää irti.. Toisen rullan tiputti 10cm liian aikasin, korjas kuitenni. Nyt muistin hanskanki ja jarruttelin ihan urakalla välillä, hyvin jatko silti perille asti vaikka ei täysiä päässykkään.
Kolmas otettiin ihan lähelle ja otettiin rullan perille tuonti erityistarkkailuun. Sehän tuotiin perille asti oikeen nätisti.

Eilen käytiin vähän noitimassa agiliidon merkeissä. Vekkuhan lenteli, ihan kylläkin luvallisesti irtoili komeisiin kaarroksiin esteitten yli. Ennen treenejä käytiin kunnon alkuverkkalenkki, tuo karvasin jätettiin rannalle ruikuttaan, ekan kuvan hurjat vaan pääs treeneihin Hymy

1303542815_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1303542828_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1303542842_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Treeneissä olikin sitte hankalia takaakiertoja ja irtoamista

1303542558_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ainaki yks pätkä on jääny jo ihan unholaa, mutta monta onneksi vielä muistiki. 23 ja 29 aidat oli noissa kohdissa vaan sillä pätkällä mihin numerot viittaa..
Ekana mentiin 1-12, jotaki mie tuossa kohelsin, muistas vaan mitä. Taisin olla ainakin putkien välissä pahasti myöhässä ja sen seurauksena sitte meni 11 aita höpöksi. Tunnin aikana tehtiin pikku irtoamisharjoitus esteillä 10-12, koira putkeen ja ite mentiin puomin ja keinun välistä. Tämähän oli Vegalle melkosen helppo tehtävä, Friidalle samanmoinen oli vuos takaperin kauheen vaikeeta.. Tuo ensimmäinen pätkä 1-12 mentiin tunnin lopuksi vielä toiseen kertaan, hieman viisastuneena hyödynsin tuossa lopussa irtoamista ja olipa hieno pätkä!
Takaakiertoharjotuksissa pitäs muistaa ite liikkua koko ajan ja pitää katse sielä tulevassa.. Heti jos ite vilkasenkaan väärää estettä niin koirushan on jo sielä.
20-27 pätkällä tuo 25 aita pitäs olla 39 aidan toisen pään kohdalla, näköjään sattunu pikku piirros moka..