Perustreeniä jatkettiin maneesillaki, sen alkaa jo joissakin asioissa jopa huomata Nauru
Harkkapisteitä oli vissiin seittemän! Ei paljo tarttenu seisoskella, jos ei ite halunnu..
Friida alotti hypyillä, neljän aidan "tähti" laitoin rimat vähän eri korkeuksille, osa oli midiä ja osa maxia. Ite jättäydyin vähän jälkeen ekalla kerralla, ihan kivasti hyppäs silti, ei katellu et mihin jäin. Ois voinu palkata heittämällä lelun, mutta ku ei sitä siinävaiheessa hokassu.. Toisella kerralla tein loppuun persjätön, ei onkelmia, sitä onki nyt harjoteltu aika paljo.
Seuraavaks mentiin ottaan keinua ihan yksittäisenä. Palkkasin ensin pari kertaa ihan vierestä, kun keinu pamahti alas. Sitte laitettiin kippo eteen. Lähetys eteen ja ite siirryin sivummalle, vähän oli neiti ihmeissään sitte ku sai luvan tulla pois keinulta, tuolla kun on tapana jäähä nuuskuttaan sitä kuppia, keinu nous ylös ja hipas takajalkoja.. Sama joka kerta, ei viittiny niin paljoo siirtyä ettei ois koskenu. Seuraavaks jättäydyin vähän taakse, vaikka oli namikuppi ni alko puolessa välissä katteleen et mihinkäs jäin. Pari vedätystäki otettiin, niissäki jää haahuileen kun keinu alkaa laskemaan, vaikka oon eessä heiluttamassa namia nenän edessä. Viimeseks palkkasinki sitte taas ihan vierestä pamauksesta, saatiin taas vähän vauhtia keinutteluun. Tätä tarttee treenata tosi paljo, keinu on näköjään vähän ikävä este neitin mielestä.
Sitte oli vuorossa pujottelu, molemmissa päissä maneesia oli kuuden kepin pujottelut ihan yksikseen. Lähettelin avo ja umpikulmista molemmilta puolilta, parinki metrin päästä, ja WAU neitihän haki ekan välin ja pujottelussaki oli ihan vauhtia! Tässä alkaa jo huomaan että treenattu on Nauru
Sitte päästiin Jossun juoksutettavaks ohjatulle kurville. Ensin katottiin vähän puomia, namikuppi alastulolle ja täysiä. Hyvin pysähty 2-2, suurempi onkelma oli saaha kuono irti kupista, eihän luppis ahne ole.. Koko pätkä oli puomi-aita, takaakierrolla-putki-aita-puomi. Putki meni puomin ali ja toinen aita oli puomin vieressä. Päätin kokeilla ohjata koiran putkesta aidalle niin, että ite oon puomin toisella puolella, vähän irtoamista. Puomi ja takaakierto meni hyvin, sitte ohjasin omalla kropalla koiran puomille putken sijaan. Tän ku sain korjattua alkoki sitte se vaikee osuus, eihän tuo meinannu irrota aidalle putkesta. Aitaa siirrettiin melko reilusti lähemmäs puomia ja Jossu joutu meneen houkuttimeksiki, ennen ku neiti hyppäs. Tokihan käskytyski oli himppasen ehkä myöhässä. Kerran ku saatiin onnistuun, ni siirreltiin sitte aitaa vähän kerrallaan kauemmas, ja samalla koissu joutu irtoon vähän kauemmas. Eihän siinä mitään ongelmaa enää sitte ollu ku hokas kuin homma toimii.
Seuraavana mentiin kahen aidan pisteelle. Siinä oli harjotuksena poispäinkääntö/takaaleikkaus, niinku tätäkään ei ois harjoteltu, mut silti tökki. Oikeelle kääntäminen oli paljo helpompaa, vasemmalle tahkottiin ja jankattiin vaikka ja kuin paljo. Oishan se varmaan onstunu, ku ois ohjannu alusta asti oikeen. Vänkäsin ensin väärällä kädellä, sitte molemmilla käsillä ja lopuksi vielä sillä oikeella tai siis vasemmalla. Hienoja silmukoita tehtiin vaikka kuin paljo, mut ku ei se ollu tarkotus olleskaan. Miten se voiki olla niin vaikeeta Huuto
Vimosena oli vielä A ja sen alta menevä putki. Tässä vaiheessa en enää edes muistanu mitä siinä piti tehä.. Lähettelin A:lle ja putkeen muutaman metrin päästä, A:n alastuloaki hiottiin.

Vega kävi leikkimässä yhellä varmaan 40cm aidalla kaikkee kivaa. Lähettelin sivusta aidalle, siis niin että seisoin ite siivekkeen suuntasesti siivekkeen päässä reilun metrin päässä. Hienosti irtos hypylle. Takaakiertoa, eteenlähetystä, takaaleikkausta.. Pidettiin hauskaa ja leikittiin, namikippoki oli eteenlähetyksissä apuna. Pitihän sitä esteen takana pysymistäki vähän harjotella, ja siitä sitte kutsunaki hypättiin pari kertaa. Ite ptää muistaa pysähtyä ennen ku antaa koiralle luvan lähtä, on huomattavasti selkeempää, ku että vauhista "tempasee mukaan"
A:ta käytiin kokeileen pari kertaa namikupin kans, melko helposti loikkaa A:lle, saattaa tulla vielä ylösnousussa kontaktille joku brobleemos, jos ei siihen ala het kiinnittään huomiota. Melkonen pomppu on pojulla. Pitihän sielä mutkaisessaputkessaki käydä, lähetin pari kertaa avokulmasta ja pari kertaa suoraan, hyvin menee. Yksittäisenä alkaa esteet oleen aika hyvällä mallilla, nythän tässä sitte ne haasteet alkaa, ku pitää sitä ohjaamista alkaa opetteleen..